Dimarts, 30 novembre 2021
IniciCovid-19Tanca el dispositiu d’atenció a persones amb discapacitat contagiades de Covid-19 a...

Tanca el dispositiu d’atenció a persones amb discapacitat contagiades de Covid-19 a la Llar Residència Lluïsa Oller

Es va obrir fa cinc mesos a petició del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Llar residencia Lluïsa Oller
La Llar Residència ha atès un total de 19 persones de 8 entitats // Foto: Grup Viver de Bell-lloc

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit tancar el servei d’atenció a persones amb discapacitat contagiades de la Covid-19, que va iniciar ara fa cinc mesos a la Llar Residència Lluïsa Oller, situada a Cardedeu (Vallès Oriental).

Amb el pla de vacunació pràcticament al 100% als equipaments residencials, el departament ha decidit finalitzar aquest servei, que tenia l’objectiu d’evitar brots de contagi als equipaments residencials i garantir una quarantena en un entorn acollidor per aquestes persones. 

diari-discapacitat-300x250e

Des del servei de Cardedeu, s’ha donat cobertura a tota la Regió Metropolitana Nord i s’han atès un total de 19 persones provinents de 8 entitats.

La llar, amb capacitat per atendre a 10 persones en habitacions individuals, ha comptat amb un equip format per professionals de la integració social, atenció a la dependència, treball social i psicologia, així com auxiliars clínics.

Les persones residents han rebut atenció sanitària i han gaudit d’activitats i tallers. L’espai, que compta amb una gran zona de jardí, ha pogut oferir un entorn acollidor per fer la quarantena el més agradable possible.

Alba Domínguez, coordinadora dels serveis d’habitatge de la Fundació Lluïsa Oller: “Poder obrir aquest dispositiu i ajudar a les persones i a les entitats ha estat un immens plaer. Les persones que hi han passat han estat molt felices i s’han sentit molt acollides. Hem aconseguit que aquests dies passessin de ser angoixants, d’aïllament i solitud, a fer-les sentir acompanyades, entretingudes i en un ambient alegre i distès. Treballem pel benestar de les persones sigui quina sigui la realitat del moment”.

L’equipament, que estava pendent de rebre la concertació de places per poder oferir el servei de Llar Residència, ha tornat ara a quedar buit i sense notícies de quan podrà engegar el servei.

Actualment, i segons dades pròpies de la Generalitat, més de 3.250 persones amb discapacitat a Catalunya resten a l’espera d’una plaça residencial per a poder viure, una llarga llista d’espera que, en alguns casos, arriba a demores de fins 10 anys.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES