Dilluns, 27 març 2023
Dilluns, 27 març 2023
IniciNova convocatòria de les ajudes ‘Sense Barreres’ per a la supressió de...
Array

Nova convocatòria de les ajudes ‘Sense Barreres’ per a la supressió de barreres als edificis d’habitatges

La Fundació Mutua de Propietarios ha lliurat més de 600.000 euros des que es van crear el 2018

un jove amb cadira de rodes davant d'unes escales
El 63% dels edificis d’habitatges tenen manca d’accessibilitat universal // Foto: Arxiu

La Fundació Mutua de Propietarios ha obert la convocatòria del programa ‘Sense Barreres’ per a la subvenció de les obres de supressió de barreres arquitectòniques que ajuden a millorar l’accessibilitat dels edificis d’habitatges a les persones amb mobilitat reduïda.

anunci guies d'arrel

Al programa d’ajudes, que compta amb una dotació de 150.000 euros, podran optar les comunitats de veïns situades a la Comunitat de Madrid i Barcelona i la seva àrea metropolitana on resideixi com a mínim una persona amb mobilitat reduïda – persones discapacitades o persones de més de 75 anys-. La quantia de les ajudes per a la supressió de barreres arquitectòniques assoleix el 50% del valor pressupostat de les obres, amb un màxim de 15.000 euros.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Creades al 2018, les ajudes “Sense Barreres” són una iniciativa de la Fundació Mutua de Propietarios que ha lliurat més de 600.000 euros per a la millora de l’accessibilitat universal dels edificis d’habitatges. Les ajudes estan destinades a millorar les àrees comuns dels edificis, com són la instal·lació d’un ascensor, la supressió de desnivells, adequació o eixamplament de portes, construcció de passadissos o ampliació de parets, construcció de rampes o, excepcionalment, la instal·lació d’aparells elevadors.

Des dels inicis de la iniciativa, les Ajudes sense barreres” han beneficiat a 35 comunitats de veïns, més de 650 habitatges i un total de 1.650 persones.

La necessitat d’aquestes ajudes la demostra l’estudi “L’accessibilitat als habitatges d’Espanya” elaborat per la pròpia Fundació Mutua de Propietarios, on s’explica que un 63% dels habitatges no són accessibles del carrer al portal (al comptar amb escales en aquest punt), només un 28% tenen rampa i un 22% manca d’ascensor.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content