Taller amb pictogrames per a persones amb dificultats per parlar i expressar-se

Des de fa 2 anys la Fundació El Maresme desenvolupa el Taller SAAC

taller pictogrames fundació maresme
El taller amb pictogrames ajuda a les persones amb dificultat comunicatives // Foto: Imatge cedida per Fundació El Maresme

La Fundació El Maresme està duent a terme des de fa dos anys el Taller de Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació (SAAC) amb pictogrames per a dos Serveis de Teràpia Ocupacional (STO), per ajudar en la comunicació a aquelles persones que tenen dificultats per parlar i/o expressar-se.

Són tres grups de disset persones en total que es troben una vegada a la setmana per practicar com utilitzar els plafons de comunicació. Els pictogrames són unes icones que ajuden en la comunicació a aquelles persones que tenen dificultats per parlar i/o expressar-se. Gràcies a ells, poden dir coses, necessitats i conversar amb els altres. Les persones que hi participen porten els seus plafons impresos a paper o en format digital. Aquests últims són uns ordinadors amb pantalla tàctil que faciliten que la persona pugui seleccionar els pictogrames, construeixi la frase i sigui el mateix ordinador qui la digui en veu alta.

BANER_300X250

De forma coordinada, les pedagogues dels STO Jaume Isern i STO Pere Parera, conjuntament amb la de l’Àrea d’Innovació, desenvolupen durant el curs els temes a treballar amb els corresponents plafons, materials i activitats.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*