Democràcia i Llibertat vol garantir l’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda

El diputat Carles Campuzano es compromet a portar una iniciativa al Congrés

carles campuzano i meritxell lluís amb prou barreres
Carles Campuzano i Meritxell Lluís (esquerra) amb Prou Barreres // Foto: Imatge cedida per Ajuntament de Terrassa

El diputat de Democràcia i Llibertat, Carles Campuzano, va apel·lar ahir dimecres al “comportament cívic dels ciutadans i a la pedagogia per evitar arribar al règim sancionador pel mal ús de les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda en espais privats d’ús públic perquè aquesta és una problemàtica que no només afecta a Terrassa i per això hem traslladat el seu debat al Congrés”.

Campuzano va fer aquestes declaracions en la trobada que va mantenir, conjuntament amb la regidora convergent de l’Ajuntament de Terrassa, Meritxell Lluís, amb l’entitat Prou Barreres per parlar de temes d’accessibilitat i, especialment, de la reserva de zones d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda en espais privats d’ús públic.

BANER_300X250

Arrel d’una sentència que dictaminava que l’Ajuntament no és competent per multar en aquestes zones d’estacionament, i que aquesta era una competència estatal, des de Convergència es va traslladar aquesta problemàtica al Grup parlamentari al Congrés de Diputats que va presentar una proposició no de llei per modificar la Ley de Tráfico 1428/2003 per garantir aquest dret i atorgar a les administracions locals potestat sancionadora en cas d’un mal ús d’aquests espais.

En aquest sentit, el diputat convergent es va comprometre a que aquesta sigui una de les primeres iniciatives que es presentaran un cop constituït el nou Congrés, allà pel mes de juliol.

Per la seva banda, la regidora Meritxell Lluís va manifestar que “l’accessibilitat universal és una aposta de Convergència i no ens espanta de qui sigui la competència per a garantir-la: local, nacional o estatal. L’objectiu es millorar la qualitat de vida de les persones amb capacitats diverses de Terrassa i que esdevinguin ciutadans de ple dret”.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*