Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDESTACADESEl Síndic recomana a l’Ajuntament de Barcelona adaptar els parcs infantils a...

El Síndic recomana a l’Ajuntament de Barcelona adaptar els parcs infantils a la diversitat funcional

campanya 25N diba

parcs infantils renovació diversitat funcioal barcelona
Nens jugant a un parc infantil de la ciutat // Foto: Síndic de Greuges

Barcelona necessita un pla de renovació de les instal·lacions de jocs infantils als parcs de la ciutat per adaptar-los a un disseny universal i accessible que inclogui jocs inclusius perquè puguin gaudir-ne tots els infants.

Aquesta és la recomanació que ha fet el Síndic de Greuges al consistori després de comprovar que Barcelona actualment té 859 àrees de joc infantils. D’aquestes, només un 1,16% (10) són totalment accessibles i amb instal·lacions i jocs adaptats. El 26% (188) tenen el paviment de cautxú, que permet l’accés de cadira de rodes, però manquen de jocs inclusius.

El Síndic considera aquesta actuació prioritària, així com que es faci una distribució territorial equilibrada de forma que s’incrementin, paral·lelament, els jocs adaptats per a infants, independentment de la seva edat i de la seva diversitat funcional. L’eliminació o la reducció al màxim de les barreres arquitectòniques, en aquest sentit, és fonamental.

Aquest diagnòstic, elaborat per la informació facilitada pel propi Ajuntament de Barcelona, neix d’una queixa presentada per una mare d’un infant de sis anys afectat de pluridiscapacitat.

A banda de Barcelona, el Síndic té previst obrir una actuació d’ofici per valorar el grau d’accessibilitat dels parcs infantils de la resta de Catalunya. Un cop analitzada la situació, farà les recomanacions pertinents a les diverses administracions afectades.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content