Una innovació tecnològica per bugaderies afavoreix la inclusió laboral de persones amb discapacitat

L’Institut de Robòtica per la Dependència presenta ‘Laundry ID’

innovació tecnològica bugaderies inserció laboral discapacitat
Laundry ID evita els errors en la classificació de la roba // Foto: Institut de Robòtica per la Dependència

Aquest mes de maig l’Institut de Robòtica per la Dependència, va donar a conèixer “Laundry ID”, una innovació tecnològica que afavoreix la inclusió laboral de les persones amb discapacitat, eliminant les pèrdues de roba en serveis residencials, produïdes per errors en la classificació i repartiment de la roba neta, on la roba bruta dels residents es barreja per netejar-la.

Guiant al treballador en tots els passos del procés, Laundry ID permet a persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, classificar la roba sense error a través d’un sistema de guiatge per xips que encén un led inalàmbric durant el plegat de la roba, indicant la cubeta on s’ha de situar cada peça de cada resident. D’aquesta manera es millora la qualitat del servei als usuaris i famílies, eliminant les pèrdues de la roba dels residents, i també es redueixen els costos de gestió de la bugaderia, donant accés a bonificacions públiques a la contractació de persones amb discapacitat i de preparadors laborals.

BANER_300X250

L’acte de presentació de Laundry ID va comptar amb la participació del secretari d’Estat d’Igualtat i Serveis Socials, Mario Garcés i del director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat, Borja Fanjul, els quals van voler donar suport a aquesta iniciativa inclusiva..

El projecte és fruit d’una estreta col·laboració entre l’Institut de Robòtica per a la Dependència, el fabricant de maquinària per a bugaderies Girbau, l’empresa de tecnologia Extra Software i la Universitat Rovira i Virgili i ha comptat amb la col·laboració econòmica del Ministeri de Sanitat a través de les subvencions amb càrrec al 0,07% de l’IRPF i de BBVA.

A Espanya hi ha 5.340 residències de 3a edat i aproximadament 570 residències de persones amb discapacitat, que tenen la necessitat de reduir costos i millorar el servei als usuaris. Cada bugaderia genera entre 3 i 4 llocs de treball, contractes de qualitat per a persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o física.

L’Institut de Robòtica per a la Dependència és una fundació privada, domiciliada a Sitges (Barcelona), és una entitat sense afany de lucre que té per missió millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, la de les seves famílies i la dels professionals que els ofereixen suport, per mitjà de la tecnologia més avançada, impulsant la investigació i l’obtenció de productes innovadors que transformin l’estat actual de les coses.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*