El Síndic reclama senyals accessibles per persones amb discapacitat visual als carrils bici de Barcelona

Sobre tot a la zona propera a la seu de la Fundació ONCE

senyals accessibles carrils bici barcelona discapacitat visual
Els carrils bici suposen un greu perill per a les persones amb discapacitat visual // Foto: Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges ha tornat a demanar a l’Ajuntament de Barcelona que, sense més dilació, implementi les mesures necessàries per tal d’instal·lar un sistema de senyalització accessible per a persones amb discapacitat visual i ceguesa que  permeti conèixer la presència de carrils bici ubicats sobre les voreres, en els punts més propers a la Fundació ONCE, ubicada a la zona de la Gran Via de les Corts Catalanes.

El Síndic porta ja quatre anys fent aquesta reclamació al consistori, que la va fer per la queixa d’una entitat de Barcelona que manifestava la seva preocupació pels perills que representen els carrils bici senyalitzats sobre les voreres per aquests col·lectius, especialment en aquesta zona, on hi ha una important afluència de persones amb discapacitat visual o ceguesa.

El passat mes de juliol l’Ajuntament de Barcelona va enviar un informe tècnic sobre l’accessibilitat en la zona en qüestió. L’informe reconeixia que la presència del carril bici sobre la vorera genera dificultat en l’accessibilitat a persones amb discapacitat visual i suposa un risc per a aquest col·lectiu, i que la implantació de paviments podotàctils a l’entorn de la seu de l’ONCE és bàsica i necessària per al bon funcionament viari i l’acompliment de la normativa d’accessibilitat. Tot i això, l’Administració municipal no va informar que s’hagi dut a terme cap actuació concreta.

La manca d’actuació al respecte està desesperant al col·lectiu de persones amb discapacitat visual i ceguesa, que considera que es troba en una situació de greuge comparatiu en relació amb les persones que no pateixen discapacitat visual i que poden veure la senyalització que indica el pas del carril bici sobre la vorera, coincidint amb l’itinerari de vianants.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*