Diumenge, 28 novembre 2021
IniciEntitatsPresència institucional a la inauguració de les noves instal·lacions ampliades de Tac...

Presència institucional a la inauguració de les noves instal·lacions ampliades de Tac Osona a Manlleu

tac osona manlleu ampliació instal·lacions inauguració
Els visitants van fer un recorregut per les noves instal·lacions // Foto: Sant Tomàs

Ahir al migdia l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, del vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, i de la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, van assistir a la inauguració de l’ampliació de les instal·lacions a Manlleu de Tac Osona, l’empresa social de Sant Tomàs.

Els assistents van fer un recorregut per la nova àrea de magatzem, que té una capacitat per a 300 palets, per l’àrea de producció i per l’aula formativa. En la visita, diferents treballadors i monitors de Tac Osona van explicar als assistents les diferents actuacions i les feines que es fan a la nau ampliada.

diari-discapacitat-300x250e

Després de la visita hi va haver un torn de parlaments. En la seva  intervenció, el president de Sant Tomàs i de Tac Osona, Antoni Ramírez, va agrair als patrocinadors (Fundació Once, de l’Obra Social “la Caixa” i de la Fundació Quadpack) la seva col·laboració, i va afirmar que “des de Sant Tomàs i des de Tac sempre ens esforcem per a millorar”.

En el seu torn, el director de l’Àrea empresarial de Sant Tomàs i responsable de Tac Osona, Ricard Gorgals, va detallar les actuacions que s’han dut a terme en la remodelació i va agrair als treballadors i als monitors de Tac Osona la tasca que fan i els ha encoratjat a continuar-la.

Per la seva banda, el vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona, Joan Carles Rodríguez, va dir que “hem d’estar molt orgullosos de la feina que fa el Tac a la comarca per la inserció de les persones amb discapacitat”, i va remarcar que el treball conjunt de Sant Tomàs i

Tac amb els ajuntaments i les empreses de la comarca és molt necessari per lluitar per l’equitat i la justícia social. Rodríguez també va explicar que durant la visita li va agradar veure que “als treballadors de Tac els brillen els ulls quan expliquen la feina que fan, perquè se senten útils”.

Al seu torn, la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya, Alba Camps, va felicitar l’entitat per l’ampliació de les instal·lacions, i va destacar la feina que fa perquè “representa el país que volem, que treballa per la justícia social i per la igualtat d’oportunitats, ja que el treball és un eix essencial en la vida de les persones que els permet realitzar-se, socialitzar i fer una aportació a la societat”. Va manifestar que la Generalitat és conscient que els Centres Especials de Treball passen un moment difícil a causa de l’increment del SMI, i va dir que ja s’està treballant per buscar solucions.

Finalment l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, que també va felicitar Tac Osona per l’ampliació, i va mostrar “gratitud i satisfacció de tenir un CET com aquest a la ciutat de Manlleu, que dona oportunitats a tantes persones”. Garrido també va aprofitar per recordar que ja està prevista la millora integral del polígon de la Coromina i que compta amb finançament de la Diputació de Barcelona. Abans que acabi l’any començaran obres per arranjar els carrers de la Coromina, i millorar-ne la il·luminació, l’aparcament i la senyalització. A més, també properament es farà la urbanització del polígon industrial de la zona del Mas, que connectarà amb la Coromina i permetrà millorar-ne els accessos. Totes aquestes actuacions segons Garrido “afavoriran la qualitat del treball que es fa en aquesta nau de Tac Osona”.

Tac Osona, empresa social de Sant Tomàs

Tac Osona va iniciar la seva activitat el 1974 en un petit taller a la finca de Sant Tomàs de Riudeperes; als anys 80 va ocupar dos petits locals a Manlleu i des de l’any 2000 ocupa la nau actual que ara s’ha pogut ampliar. També compta amb una nau a Vic i en conjunt dona feina a un total de 292 treballadors amb algun tipus de discapacitat.

L’ampliació ha estat possible per l’adquisició d’una nau adjacent al 2017, el Tac Osona, que ha permès ampliar el magatzem, millorar l’organització de l’àrea de producció i les condicions de treball i crear una nova aula de formació dual annexa al taller de manipulats, que facilita els aprenentatges dels treballadors i treballadores i els capacita en un entorn real.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES