Dissabte, 16 octubre 2021
HomeDestacadesSet raons perquè les empreses participin a la fira ‘Sí, i millor’...

Set raons perquè les empreses participin a la fira ‘Sí, i millor’ d’ocupació per a persones amb discapacitat

Organitzada per la FECETC i la Fundació CIES, se celebra del 9 a l’11 de novembre

fira ocupació si i millor di capacitat i talent empreses
Espai Talent Arena de la fira ‘Sí i Millor! di-Capacitat i Talent’ // Foto: FECETC

La Fira “Sí, i Millor!”, que enguany se celebra del 9 a l’11 de novembre al recinte firal de Montjuïc, és una bona ocasió perquè les persones amb discapacitat que busquen feina millorin les seves possibilitats de trobar la seva oportunitat laboral o bé accedir a un lloc de feina millor.

Organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya i la Fundació CIES, la fira està també pensada per ser d’utilitat a les empreses ordinàries i Centres Especials de Treball (CET) compromesos amb la inclusió laboral de les persones amb discapacitat. Per què?

Són diversos els motius per participar a la fira, els mateixos pels quals val la pena contractar persones amb discapacitat. Us en recordem alguns:

1- Permet complir amb la Llei 9/2017, de contractes del Sector Públic, que inclou, amb caràcter obligatori, criteris socials i mediambientals en la contractació pública.

2- Permet complir amb el Reial Decret Legislatiu 1/2013, Text Refós de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.

3- Permet complir amb l’obligació legal de reservar un 2% de llocs de treball de la plantilla a persones amb discapacitat, si l’empresa té més de 50 treballadors (Decret 86/2015). Incomplir aquesta obligació pot ser sancionat per la Inspecció de Treball.

4- Permet complir amb Llei 11/2018 d’Auditoria de Comptes, en matèria d’informació no financera i diversitat, que obliga determinades entitats i empreses a elaborar i presentar Estats d’Informació no Financera (EINF). I tot i no ser obligatoris en molts casos, són cada cop més demanats per clients, col·laboradors i altre grups d’interès i poden ser una via per aconseguir noves línies de finançament, per atraure i retenir talent, etcètera

5- Potencia la reputació positiva i compromís social de les empreses, tant a nivell intern (de cara als seus treballadors i equips), com de cara a l’exterior (proveïdors, accionistes, clients i col·laboradors), en mostrar la seva preocupació real envers un col·lectiu amb menys oportunitats laborals que la resta de la societat, tot i tenir els mateixos drets.

6- Dona contingut a la seva política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i alhora crea un clima laboral positiu a l’empresa; la diversitat enriqueix i ajuda a plantejar la feina des de nous punts de vista. A més, les persones amb discapacitat, compromeses, complidores, són sovint exemple de constància i perseverança per a la resta de l’equip. Cada cop més departaments de recursos humans coneixen, valoren i aposten pel talent i les qualitats de les persones amb discapacitat als seus equips.

7- Alinea l’empresa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible(ODS) definits per l’ONU, d’entre els quals l’objectiu 8, que parla de “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball decent per a tothom”.

La fira ‘Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent, acompanya les empreses, fomenta el diàleg i la sensibilització sobre el talent i els valors dels treballadors amb discapacitat en un entorn empresarial creador de riquesa, cohesió social i sostenibilitat; a més, aposta per complir la legalitat des del convenciment de la competitivitat i la responsabilitat.

Us calen més arguments? Si desitgeu més informació sobre les formes de participar a la fira podeu contactar amb empresa@firasimillor.org.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES