Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDEPENDÈNCIASant Tomàs inaugura la llar residència de Sant Pere de Torelló amb...

Sant Tomàs inaugura la llar residència de Sant Pere de Torelló amb capacitat per a 10 persones

Malgrat l’obertura, actualment l’entitat té 52 persones a la llista d’espera per accedir a un recurs d’habitatge

Famílies i persones usuàries a la nova llar de Sant Pere de Torelló
Famílies i persones usuàries a la nova llar // Foto: Sant Tomàs

La recent inauguració de la llar residència de Sant Pere de Torelló, amb capacitat per a 10 persones, representa un avenç significatiu per a la Fundació Sant Tomàs, ja que és el primer equipament d’aquesta mena que la entitat ha obert a la zona del Ges Bisaura.

Les primeres cinc persones amb discapacitat intel·lectual ja han començat a viure en aquesta residència a partir del mes de gener, i les altres cinc persones s’incorporaran gradualment segons les seves necessitats.

Amb una superfície total de 160 metres quadrats, la llar residència està distribuïda en dos pisos amb 6 habitacions en total: 4 dobles i 2 individuals. També disposa de 4 cambres de bany, cuina-menjador en cada pis, bugaderia comuna, sortida exterior i un despatx. La connectivitat entre els dos pisos permet que cadascun funcioni de manera autònoma, creant així un grup de convivència estable amb les 5 persones que comparteixen cada espai.

La gestió de la llar residència està a càrrec de la Fundació Sant Tomàs, i aquesta constitueix un pas important per oferir serveis a persones amb discapacitat intel·lectual a la zona del Ges Bisaura. L’Ajuntament de Sant Pere de Torelló ha assumit la responsabilitat de la rehabilitació i les obres necessàries per adaptar l’espai, amb una inversió de 140.000€. La concertació de les places amb la Generalitat de Catalunya ha estat possible gràcies a aquesta col·laboració.

El director general de Sant Tomàs, Ricard Aceves, destaca la prioritat de facilitar la proximitat de les persones amb discapacitat amb les seves famílies i amistats, així com amb el seu entorn local. Això, segons ell, contribuirà a la seva autonomia i adaptació. L’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, expressa la satisfacció després d’anys de lluita per obtenir aquest equipament que ofereix respostes a les necessitats dels ciutadans amb discapacitat intel·lectual i alleuja les preocupacions de les seves famílies.

A pesar d’aquest avenç positiu, Sant Tomàs encara té 52 sol·licituds d’habitatge pendents, que conformen la llista d’espera per accedir a pisos o residències per a persones amb discapacitat. A nivell català, a finals de 2023, segons dades de Dincat, la federació d’entitats de persones amb discapacitat intel·lectual, 2.628 persones esperaven una plaça en una llar residència.

El servei d’habitatge de Sant Tomàs, anomenat Clarella, aborda les demandes de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies que necessiten una llar residència. Actualment, aquest servei compta amb 59 places, a les quals s’afegeixen les 10 de la nova llar residència de Sant Pere. A més, Sant Tomàs manté altres llars a Vic, Manlleu i Calldetenes, amb un total de 73 professionals que proporcionen suport a les 69 persones vinculades al servei, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content