Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciRECERCA I TECNOLOGIASamsung llança una aplicació per ajudar a persones amb dificultats amb la...

Samsung llança una aplicació per ajudar a persones amb dificultats amb la parla

Ha desenvolupat ‘Impulse’ en col·laboració amb Speechcare & Tartamudez Center

impulse aplicació samsung persones problemes parla
Una persona utlitzant l’aplicació Impulse // Foto: Samsung

Samsung ha anunciat el llançament d’‘Impulse’, una aplicació basada en la Intel·ligència Artificial que pretén millorar el dia a dia de persones amb trastorns de la parla com la tartamudesa.

Al voltant de 70 milions de persones (més de l’1% de la població mundial) pateixen aquest tipus de dificultat que es caracteritza per generar interrupcions en la parla, com ara repeticions o prolongacions de sons, síl·labes o paraules.

Samsung i Cheil han desenvolupat una solució comuna per a milers de causes diferents de patologies de la parla, que històricament s’han tractat de forma independent i que ara es poden tractar a través de la ‘teràpia del ritme’, una tècnica logopèdica contrastada, per crear un compàs subconscient al cervell que millori la fluïdesa lingüística. ‘Impulse’ compta amb l’aval de l’Associació de Logopedes d’Espanya i A Sociedade Portuguesa de Teràpia da Fala a Portugal.

L’app val per a mòbils Android i la gamma de rellotges intel·ligents Galaxy Watch6 i altres dispositius compatibles, que gràcies a un algorisme basat en el Processament del Llenguatge Natural, analitza i transforma les paraules en vibracions rítmiques. D’aquesta manera, es genera un patró sensorial que actua com un assistent invisible i silenciós al canell dels usuaris. El smartwatch indica a l’usuari el tempo de cada fonema o paraula segons les particularitats del trastorn del pacient. Mitjançant aquest suport físic a través de la vibració, l’usuari coneix el seu propi ritme de la parla, cosa que permet evitar bloquejos en la dicció i facilitar la fluïdesa en el seu discurs.

Amb funcionalitats que s’incorporaran de manera progressiva, els usuaris podran completar un qüestionari per aportar tots els detalls que permetran que la solució ofereixi una assistència personalitzada i adaptada a cada cas. Un cop configurada amb aquesta informació, l’usuari activarà un metrònom hàptic que proporcionarà una base rítmica per al canell, i que transformarà la vibració en impulsos neuronals a la part del cervell que s’ocupa de la parla.

L’aplicació comptarà amb més de 250 exercicis de ritme i de to que aniran augmentant en dificultat segons l’usuari vagi progressant en el control de la parla. Hi haurà quatre maneres amb tres nivells d’exercicis que permetran practicar paraules o frases, però també l’entonació necessària per afavorir un discurs fluid a les converses.

En línia amb la resta dels projectes de Samsung, Impulse té un fort suport a la Intel·ligència Artificial. En aquesta ocasió, la IA s’ha integrat en forma de processament del llenguatge natural, per analitzar i descompondre el text a tokens. Així, la IA separa el text en síl·labes a què assigna un patró de vibració que, a més, pot tenir diferents intensitats en funció de l’entonació seleccionada per l’usuari.

‘Impulse’ forma part del programa Tecnologia amb Propòsit, on Samsung reitera el seu esforç en el desenvolupament de tecnologia accessible i inclusiva de valor per a la societat. Tecnologia Amb Propòsit és una iniciativa local de Samsung Iberia, amb 12 anys de recorregut, que ha beneficiat més de mig milió de persones a Espanya. Amb una inversió de més de 25 milions d’euros mitjançant 30 projectes, l’objectiu d’aquesta iniciativa local és millorar la vida de les persones trencant barreres a través de la tecnologia, en quatre àmbits: educació i cultura, ocupabilitat i emprenedoria, accessibilitat i benestar.

“Igual que amb Unfear o Unnoise, Impulse està pensada per oferir una via més d’inclusió als col·lectius que s’han vist afectats per un aïllament social, en aquest cas, per la tartamudesa. Ens enorgulleix que Tecnologia amb Propòsit segueixi oferint solucions per millorar la vida diària de les persones. En aquest cas es tracta d´una aplicació basada en IA, la tecnologia més revolucionària del moment i que a Samsung abordem des d´una perspectiva inclusiva, segura i sostenible” comenta Alfonso Fernández, Iberia CMO & Head of Direct to Consumer a Samsung Electronics Iberia.

Aquest projecte compta amb la col·laboració de Speechcare & Tartamudez Center, una clínica mèdica especialitzada en serveis logopèdics que ofereix programes de tractament de la parla per a nens i adults, amb més de 15 anys de trajectòria i ubicacions als Emirats Àrabs Units, Espanya i Portugal. Gonçalo Leal, director clínic de SpeechCare Center & Tartamudesa Center explica: “És un honor col·laborar amb organitzacions que ofereixen solucions innovadores a problemes tan reals i presents com la tartamudesa. Fins ara, el nombre de solucions tecnològiques específicament dissenyades per a la tartamudesa ha estat molt limitat i la portabilitat que Impulse ofereix pot ser de gran ajuda per a aquestes persones. L’assistència i els exercicis que Impulse proporciona són un avenç significatiu per millorar la qualitat de vida dels usuaris i representen una eina extremadament poderosa per donar suport a la pràctica clínica dels logopedes”.

‘Impulse’ és una aplicació Android que està disponible per a baixar gratuïta a Espanya des de Play Store per a smartphones Android 10 i superiors, i smartwatch Galaxy Watch6 compatibles.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content