Divendres, 24 març 2023
Divendres, 24 març 2023
IniciOpinióSalvem betevé, la televisió de Barcelona

Salvem betevé, la televisió de Barcelona

manifest salvem betevé
Manifest dels treballadors i treballadores de betevé // Foto: Mireia Guilera

Aquesta no és concretament una notícia relacionada amb la discapacitat però si és una injustícia, i desgraciadament les persones amb discapacitat patíem i patim injustícies. I si la cultura és un dret cal defensar la cultura “Cal tota la gent de betevé per fer el mitjà de comunicació que aquesta ciutadania es mereix”.

anunci guies d'arrel

Deixar morir betevé no està bé. Fundada a Barcelona l’any 1994, parlar de Betevé és parlar de la televisió de Barcelona. En el seu inici només era televisió per ara també té la seva ràdio, englobant els dos mitjans de comunicació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El seu origen està lligat al naixement de les televisions locals, oferint des del primer dia continguts que no tenen res a envejar a les televisions autonòmiques, també en l’àmbit de les persones amb discapacitat. Amb un ventall, cultural i informatiu molt destacat amb programes com Connexió Barcelona, El Pla B, Docs, QWERTY, La Vida en dolç, i en ficció series com Oh my goig, entre d’altres, ara sembla que el canal esta amenaçat i fins i tot en perill d’extinció. 

Amb aquest modest article m’agradaria donar suport a tots els treballadors i treballadores que han estat acomiadats recentment – són 21 en total-, però tot apunta que no seran els únics.  

Fa uns dies es va conèixer que desapareixien de la graella tres programes mítics de la casa: La Cartellera, (programa on es fa repàs de les estrenes de cinema); Família (programa contenidor de denuncia social i divulgador de les realitats que es viuen a Barcelona); i per últim el ecosistema cultural d’Àrtic, on s’han assegut des del 2013 aproximadament pel seu mític sofà vermell, els protagonistes de l’escena musical i cultural del país. 

Jo personalment vaig descobrir betevé precisament l’any 2013 i n’estic orgullosa de la descoberta. A més durant aquest anys he pogut conèixer a gent de la casa i per això potser que tingui ganes de defensar-la.  

Els treballadors han iniciat la campanya Salvem betevé per tal d’aturar els acomiadaments i aconseguir la reincorporació dels acomiadats amb l’esperança que el ressò mediàtic i la pressió eviti la catàstrofe. 

Cal evitar la desaparició progressiva de Barcelona televisió. Com ells mateixos diuen al seu manifest “Cal tota la gent de betevé per fer el mitjà de comunicació que aquesta ciutadania es mereix”.  

No puc opinar més sobre el tema, perquè no tinc més coneixement del tema, però estaria bé, – si no ho han fet- , que els responsables donessin la seva versió dels fets i raonessin la seva resposta.

Jo per part meva de moment…només crec en el que veig i agafant la frase d’un conegut programa “Si la televisió escultura…la televisió es betevé”

Si us voleu sumar a la crida per salvar betevé, podeu entrar al següent enllaç i signar.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVxfGwREf_11S5ZBQnHg7zkmFmc7fmyN-h6lLc8rGc7KSbVg/viewform

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Mireia Guilera
Mireia Guilera
De sempre m’ha apassionat el periodisme. Fa un parell d’anys vaig presentar-me a la prova de majors de 25 anys de la Universitat per a obtenir la titulació de periodisme. No vaig aprovar l’examen d'accés però això no va ser un impediment per a fer realitat el meu somni ... Vaig escriure al Diari de la DisCapacitat per a si podia col·laborar amb ells i des del novembre del 2019 que escric articles. La veritat és que he aprés molt i espero seguir aprenent d’aquesta professió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content