Salut triplica el nombre de professionals especialistes en salut mental i addiccions als CAP

S’ha passat de 100 a 300 en només un any

presentació salutcat especialistes professionals salut menta addiciionsl cap
Roda de premsa del nou desplegament d’especialistes en salut mental i addiccions // Foto: gencat

El Departament de Salut ha aconseguit en un any triplicar el nombre de nous professionals especialitzats en salut mental, i s’ha passat de 100 a 300. D’aquesta manera, tots els centres d’atenció primària (CAP) de Catalunya disposen d’un equip de professionals especialistes en salut mental i addiccions format per psiquiatres, psicòlegs clínics i infermers dels centres de salut mental, tant d’adults com d’infantil, que treballen conjuntament amb els professionals de la primària.

Els problemes de salut mental atesos a l’atenció primària es concentren en la franja de 40 a 65 anys i són més freqüents en dones. Durant l’any 2016, prop d’1,4 milions de persones van ser ateses a la primària per un problema de salut mental, la qual cosa representa el 24% del total de persones que van visitar-se aquell any. El trastorn mental més freqüent a la primària és l’ansietat, seguit del depressiu i de les situacions relacionades amb el malestar emocional. A més, les persones amb ingressos molt baixos consulten la primària per un problema d’aquest tipus 2,2 vegades més que la resta de població.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A Catalunya, els trastorns mentals es troben entre les primeres malalties cròniques que declara patir la població i que afecten greument la qualitat de vida. En aquest sentit, l’informe revela que el 6,2% de la població major de 14 anys pot patir ansietat o depressió. La probabilitat de patir-les és el doble en les persones de classe baixa. El 5,1% de la població de 4 a 14 anys, pot patir un problema de salut mental. Els nens amb pares amb estudis primaris o sense estudis tenen 3 vegades més probabilitat de patir trastorn mental que els que tenen pares universitaris, en el cas de les nenes la probabilitat és de 4 vegades més.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*