Salut destinarà 461 milions d’euros en l’àmbit de la salut mental en el pressupost per 2017

És l’increment més elevat de la història dels pressupostos de Salut

antoni comín pressupost salut mental
Antoni Comín, conseller del Departament de Salut // Foto: gencat

El conseller de Salut, Antoni Comín, va explicar ahir al matí en seu parlamentària algunes de les mesures que s’han pres per tractar de millorar els indicadors actuals de salut mental a Catalunya. En resposta a una pregunta oral formulada per la diputada de Junts pel Sí, Alba Vergés, el titular de Salut va subratllar que la crisi socioeconòmica ha agreujat les desigualtats socials de manera especialment marcada en salut mental, l’únic àmbit que, de fet, ha empitjorat en els darrers anys com a conseqüència de la recessió. En aquest sentit, Comín va posar aquesta realitat com a mostra de “l’impacte que tenen els determinants socials en la salut de les persones”.

Davant d’aquesta situació el conseller va posar en valor que el pressupost en Salut per al proper any “es pot resumir i destacar en dues paraules: salut mental”. Així, Comín va assenyalar que aquest àmbit experimentarà un increment pressupostari de més d’un 20%, fins al punt que, respecte els comptes del 2015, s’aportaran 100 milions d’euros més, arribant a un total superior als 450 milions. “Ho hem de fer perquè tenim l’obligació d’atendre problemes que són especialment dramàtics, especialment en l’àmbit infantil i juvenil”, va dir Comín.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El conseller va remarcar que aquesta previsió està sent rebuda amb molta esperança per part dels agents dels sector. “Tenim una oportunitat i hi ha molta expectativa, perquè serà un salt històric, el més gran que haurà fet mai el pressupost de salut mental”. Amb tot, Comín va afegir que no tindria sentit fer aquest increment sense posar-lo al servei d’un nou model. “Es tracta del model comunitari que tenim aquí, a Girona, del qual Europa ha dit que és el millor del continent i potser del món en prevenció comunitària en salut mental”, va emfatitzar Comín, tot afegint el consens amb els professionals amb què s’està desplegant. “Posem molts recursos, però perquè sabem cap a on volem anar”, va concloure.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*