El Congrés demana al Govern que garanteixi l’accessibilitat del transport ferroviari a Espanya

S’aproven tres proposicions no de llei presentades per l’oposició

transport ferroviari estació de renfe rubí
El Congrés aposta per l’accessibilitat del transport ferroviari // Foto: Wikimèdia Commons

La Comissió per a les Polítiques Integrals de la Discapacitat del Congrés dels Diputats va aprovar dimarts tres proposicions no de llei que reclamen al Govern que garanteixi l’accessibilitat universal del transport ferroviari a Espanya.

Les diferents proposicions van ser presentades per el PSOE, Ciutadans i Esquerra Republicana, obtenint únicament unanimitat la presentada pels socialistes, encara que totes tres defensaven la necessitat de fer les reformes necessàries de forma urgent per garantir l’accessibilitat de les infraestructures ferroviàries al país.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La diputada de Ciutadans Irene Rivera va demanar en aquest sentit al Ministeri de Foment, ADIF i Renfe, un pla de mesures urgents perquè es desenvolupi i garanteixi l’accessibilitat universal en totes les comunitats autònomes i va exigir que es doti “pressupostàriament aquest pla per aconseguir el seu compliment”.

De la mateixa manera es va expressar la socialista Maria del Rocio Frutos que va dir que avui en dia “estem lluny de garantir a les persones amb diversitat funcional l’accés al transport” i va destacar “que en molts casos és l´únic mitjà de transport amb el que compten per desplaçar-se d’un costat a l’altre per lo que no poder accedir a un transport adïent genera exclusió social”.

BANER_300X250

Per la seva banda, el diputat d’ERC Francesc Xavier Eritja va afirma que és una “qüestió de dignitat i de justícia social”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*