Dimecres, 19 gener 2022
IniciDestacadesResolució al Parlament perquè la RAE modifiqui l’accepció del terme “subnormal”

Resolució al Parlament perquè la RAE modifiqui l’accepció del terme “subnormal”

parlament de catalunya resolució
Una resolució del PSC al Parlament vol instar a la RAE a modificar l’accepció del terme “subnormal” // Foto: Wikimèdia Commons

Les peticions d’entitats com la Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual (DINCAT) i la Fundació Catalana Síndrome de Down han promogut que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) hagi presentat una resolució perquè el Parlament de Catalunya insti a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Real Academia de la Lengua (RAE) i el Tesaurus Europeu perquè modifiquin les accepcions de “subnormal”, “mongolisme” i “mongòlic” en els seus diccionaris normatius.

Aquestes entitats, tot i aplaudir amb algunes reserves que l’IEC acceptés qualificar aquestes accepcions d’obsoletes, consideren que la seva proposta normativa era incorrecta i seguia estigmatitzant a les persones amb discapacitat al utilitzar de nou el concepte de “discapacitat mental” que al seu entendre no s’ajusta a cap realitat científica.

La resolució presentada pel PSC pretén sumar les reclamacions d’ambdues entitats amb la voluntat de l’IEC per exigir tant a la Real Academia de la Lengua com al Tesaurus Europeu que facin el mateix que el IEC. El text està pendent d’entrar en debat i encara es desconeix si es debatrà en la comissió de Cultura o en la d’Afers Socials.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

5 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content