El PSC recrimina al Govern que mantingui el copagament de persones amb discapacitat

El portaveu socialista Raül Moreno veu en la consellera Bassa una línia continuista

raül moreno psc
Raül Moreno // Foto: Imatge cedida per PSC

El diputat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) Raül Moreno s’ha mostrat molt crític amb la compareixença de divendres 26 de febrer de la consellera Dolors Bassa davant la comissió d’Afers Socials i Família celebrada al Parlament de Catalunya.

Per Moreno “en general, existeix una línia continuista amb el govern anterior, que fa evident la manca de solució per algunes polítiques que els i les socialistes considerem cabdals per a la millora de les condicions de vida de la ciutadania”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Un dels aspectes en el que s’ha mostrat més contundent ha estat amb l’anunci de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de mantenir el copagament confiscatori de les persones amb discapacitat. Aquesta mesura té a veure amb l’aplicació de l’ordre 130/2014 de copagament, que condemna a la pobresa crònica a moltes persones discapacitades, deixant-los poc més de 130 € al mes de diners de butxaca. “Així no es promou ni l’autonomia personal, ni la inserció social, ni la igualtat d’oportunitats”, va manifestar el diputat, que va recordar que “només canviar una bateria d’una cadira de rodes costa 400 €”.

Els socialistes també van reclamar a Dolors Bassa la necessitat de fer de la garantia de rendes la columna vertebral de la legislatura, retornant a les condicions de la Renda Mínima d’Inserció fixades pel govern de Montilla, com a pas previ a la necessària Renda Garantida de Ciutadania.

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*