Dijous, 5 agost 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciInclusió SocialLes persones amb discapacitat de les comarques de Lleida recuperen les activitats...

Les persones amb discapacitat de les comarques de Lleida recuperen les activitats als serveis d’atenció diürna

Són uns 2.000 usuaris/es i 400 professionals que els atenen

servei ocupacional atencio diurna grup alba
Servei Ocupacional del Grup ALBA // Foto: Federació ALLEM

A les comarques de Lleida, les entitats socials federades a ALLEM reobren els serveis d’atenció diürna per a persones amb discapacitat (Servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d’inserció, servei de centre de dia d’atenció especialitzada) després de molts mesos d’inactivitat o d’escasa activitat a causa de la Covid-19. Hi treballen 400 professionals i en són usuàries 2.000 persones amb discapacitat.

Durant aquest període tant als serveis d’habitatge com als domicilis familiars les entitats prestadores de serveis socials de suport a la discapacitat han mantingut els suports actius en la mesura del possible. Però tot i això ha estat inevitable una pèrdua de les capacitats cognitives, relacionals i físiques en moltes d’aquestes persones, així com l’agreujament de situacions de les famílies cuidadores amb més dificultats.

banner flyer interpersonas

Per aquest motiu, la represa de les activitats als centres aquest més de setembre ha estat una bona notícia per aquestes persones.

LA COVID TRANSFORMA ELS SERVEIS D’ATENCIÓ DIÜRNA

Els serveis d’atenció diürna no son igual que abans de la COVID, s’han organitzat amb grups reduïts, s’ha ampliat el nombre de professionals de suport, s’ofereixen altres activitats, en horaris reduïts o més flexibles i s’han habilitat nous espais on desenvolupar les activitats.

Les activitats s’organitzen a partir de les propostes i demandes de les persones usuàries

Les activitats dels serveis d’atenció diürna s’organitzen a partir de les propostes i demandes de les persones usuàries i, en la mesura del possible, surten dels equipaments habituals i s’apropen al barri o municipi de les persones beneficiàries.

També s’ha fet evident la necessitat de ‘desinstitucionalitzar’, personalitzar i retornar a la comunitat els serveis de suport, d’acord amb els interessos de les persones usuàries als seus llocs d’origen, treballant amb grups petits als municipis, evitant els transports i les concentracions de persones en espais tancats.

REOBERTURA DE LES ESCOLES

Les escoles d’educació especial també obriran a partir del 14 de setembre, igual que té previst fer l’escola ordinària. En aquest cas, són infants i joves que necessiten més atenció i els centres necessitaran més reforç de personal de suport i mestres. S’hi suma a la situació, la

dificultat dels nens i joves amb major discapacitat, i les seves famílies, en l’accés a les comunicacions online. Molts dels seus alumnes perden la possibilitat d’accés a l’educació si no és presencial, per motius cognitius i/o socials. Finalment, aquesta reobertura de l’escola es trobarà amb la manca d’espais per garantir grups petits i distàncies, que serà una tasca més difícil de gestionar a les escoles d’educació especial.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES