Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciInclusió SocialALLEM demana els mateixos drets de desconfinament per a les persones amb...

ALLEM demana els mateixos drets de desconfinament per a les persones amb discapacitat

Moltes segueixen confinades en Llars Residències de la província de Lleida

Persones amb discapacitat saludant-se amb el colze // Foto: ALLEM

Les entitats socials lleidatanes que gestionen llars residències on viuen persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental han denunciat avui que amb l’entrada en vigor de la ‘fase de represa’ aquests col·lectius segueixen dins els seus habitatges amb mesures estrictes de confinament. Això suposa una vulneració dels drets fonamentals de les persones amb discapacitat i trastorn mental i per això “consideren que no es poden sostenir gaire més en el temps”.

Hi ha persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental que viuen en una llar residència i que són treballadores d’un Centre Especial de Treball, o en una empresa ordinària. Mentre els seus companys de feina es van reincorporant al treball, aquestes persones no poden sortir de la llar residència, tot i no patir cap problema de salut i voler començar a treballar.

banner flyer interpersonas

Algunes d’aquestes persones són usuàries de serveis socials d’atenció diürna. A partir de la fase 3 del desconfinament, aquests serveis s’aniran obrint gradualment, amb les mesures de protecció de la salut corresponents. Però les persones que viuen a les llars no podran anar-hi per retrobar-se amb els seus companys, perquè han de continuar tancades als serveis d’habitatge, i només podran reprendre les activitats diürnes en grups tancats, amb les persones amb qui conviuen.

Es produeixen també altres situacions. Algunes persones van poder anar a casa de la família per passar el confinament i ara voldrien tornar a la llar residència on tenen una plaça. Ni elles ni les seves famílies poden sostenir una situació de dependència i convivència, ja que no és compatible amb la situació personal o el retorn a la feina de les famílies cuidadores. Però, si tornen a la llar residència, han de sotmetre’s a un aïllament de dues setmanes.

Tenint en compte el perjudici per la seva salut mental que això pot comportar, esperen a casa seva que la situació es ‘normalitzi’, amb molta dificultat per les famílies cuidadores.

Les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental no són persones de risc, ni persones malaltes, i demanen poder recuperar la seva autonomia igual que la resta de ciutadans i ciutadanes.

Les entitats socials membres de la Federació ALLEM gestionen 36 llars residències i residències on viuen 1.100 persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental i hi treballen 1.500 professionals.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES