Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALRenfe continua millorant l’accessibilitat de les estacions de Rodalies per a les...

Renfe continua millorant l’accessibilitat de les estacions de Rodalies per a les persones amb diversitat funcional

El Pla “Transformem Rodalies” pretén millorar la percepció dels usuaris sobre aquest servei

campanya 25N diba
millora accessibilitat servei rodalies
Captura de l’App de Rodalies // Foto: Renfe

El Pla “Transformem Rodalies” de Renfe per a la millora de Rodalies de Catalunya, i que té com a objectiu millorar la percepció que els usuaris tenen sobre el servei, es continua desenvolupant. Per tal d’aconseguir-ho, s’han definit una sèrie d’accions que s’estructuren en dos grans blocs: Les millores enfocades a les persones i les millores en la qualitat del servei.

Dins el primer bloc destaquen les millores en la informació. A través de l’app de Rodalies de Catalunya es pot consultar la disponibilitat dels Bicibox i e-bicibox en 14 estacions de la primera corona metropolitana (AMB), i dels 6 punts de Park&Ride a la xarxa (El Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Sant Sadurní d’Anoia i Cerdanyola Universitat). 

cançons que acaben en fade out

Dins d’aquest apartat també s’ha incrementat en més d’un 20% el personal de seguretat a les línies de Rodalies amb una inversió de 20 milions d’euros, i s’han instal·lat càmeres intel·ligents RS-3 en 23 estacions, amb una inversió de meś de 8 milions d’euros.

Pel que fa a les millores en la qualitat del servei, destaca la intensa activitat en obres de millora d’accessibilitat a les estacions de:

Campanya 25N Diputació de Barcelona
  • Vacarisses-Torreblanca. Obra iniciada l’any passat i amb un pressupost de 2,4 milions d’euros. Les actuacions permetran renovar i modernitzar tots els equipaments de les estacions.
  • Ocata. Obra iniciada el març d’aquest any que compta amb una inversió de 3,1 milions d’euros. Un cop finalitzada, els usuaris gaudiran de major accessibilitat gràcies a la instal·lació de nous ascensors i més espai al nou vestíbul subterrani.
  • Molins de Rei. L’estació serà totalment accessible gràcies a aquesta actuació que suposa 6,2 milions d’euros d’inversió. Les andanes. Entre altres actuacions destaca, com en totes les noves estacions, les andanes de 200 metres de longitud.
  • Mollet-Sant Fost. Es tracta de modernitzar l’edifici de viatgers, construir-hi un pas inferior i millorar-ne l’accessibilitat. Té un pressupost de 4,05 milions d’euros.
  • Santa Perpètua Riera de Caldes. El 25 de juny es va posar en servei aquesta nova estació que dona servei a l’R8. El pressupost de construcció ha estat d’1,76 milions d’euros.

Totes aquestes actuacions s’emmarquen en el projecte ‘Transformem Rodalies’ amb els dos grans objectius de millorar l’atenció i la seguretat de les persones, i d’optimitzar la qualitat del servei. Per dur a terme aquesta doble finalitat, el Pla ‘Transformem Rodalies’ preveu programes amb propostes concretes i realitzables per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content