Els responsables dels CET mostren la seva preocupació per la pujada del SMI a l’assemblea de la FECETC

Alguns centres tindran problemes per pagar les nòmines del mes de gener

responsables cet preocupació pujada smi
Un moment de l’assemblea extraordinària que es va celebrar la setmana passada // Foto: FECETC

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) va abordar la setmana passada diversos temes d’actualitat relacionats amb els CET durant l’assemblea general extraordinària a la que estaven convocats els responsables de tots els seus centres afiliats.

La tresorera de l’entitat, Bibiana Bendicho, va exposar els entrebancs sorgits després de la signatura del conveni per als CET de Catalunya, els aclariments demanats per l’administració i  els canvis que volen introduir els sindicats, com els relatius a l’assimilació del salari base a l’SMI. En aquest sentit, el president de l’entitat, Josep Roset, va apuntar que els experts consideren que els plusos s’han de compensar  amb l’SMI, però en cas de litigi serien els jutges els que resoldrien. Això sí, “el que no es pot perdre de vista és la xifra dels 12.600 euros anuals”, recordà Bendicho.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

També es va parlar dels darrers pagaments de l’administració catalana en concepte de SMI, que per l’entitat són inferiors al que es demanava en la major part dels casos.

Posteriorment es va tractar la situació dels diversos contencions que la FECETC té oberts amb la Generalitat, que estan pendents d’executar, i en els que l’entitat reclama que es compleixi la llei i que es pagui el mateix que a la resta de l’Estat, el 50% del SMI i les unitats de suport (USAP).

BANER_300X250

Per últim, el president de la federació, Josep Roset va explicar la reunió mantinguda amb el director general d’Economia Social, Josep Vidal, en la que demanava el suport de FECETC, i de la resta d’entitats de CETs de cara a las negociacions amb el Ministeri de Treball per reclamar més recursos per als centres.

L’assemblea va acabar amb un torn de precs i preguntes on es va plantejar com afrontar la pujada del SMI mentre no es resolien les subvencions del 2019. Fins i tot, un responsable d’un CET va manifestar que aquest mes de gener només podrà pagar la meitat de les nòmines.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*