Protagonisme de les queixes de persones amb discapacitat en l’informe 2019 de la Síndica de Barcelona

Relacionades amb accessibilitat, la campanya d’activitats d’estiu i els taxis adaptats

informe síndica bcn 2019 queixes persones amb discapacitat
Maria Assumpció Vidal (esquerra) durant la presentació de l’informe anual // Foto: Sindicatura de Greuges de Barcelona

La Síndica de Greuges de Barcelona va rebre l’any passat un total de 29 queixes relacionades amb l’accessibilitat, segons ha anunciat avui Maria Assumpció Vidal, en la presentació de l’informe anual de l’any 2019.

A més dels temes d’accessibilitat, la Síndica ha destacat altres motius de les queixes relacionades, directa o indirectament, amb les persones amb discapacitat. Aquests són:

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

– Les persones que s’han dirigit a la Síndica manifestant el seu malestar pel Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) exposaven, principalment, incompliments per part de l’empresa prestadora del servei en l’àmbit d’horaris o fins i tot per la no prestació del servei.

– Les queixes relacionades amb la Campanya d’Activitats de l’Estiu 2019 de l’Ajuntament de Barcelona. Concretament, el fet rau que s’oferien 4 setmanes o torns d’activitats per a infants i adolescents amb necessitats de suport per a la inclusió i finalment només en van subvencionar tres, situació discriminatòria per aquest col·lectiu.

BANER_300X250

– La possible existència de tarifes fraudulentes en el cobrament de l’import de taxis adaptats, sense que aquestes estiguin autoritzades normativament. En aquest sentit, la Síndica, també ha recordat que la ciutat de Barcelona no compleix amb el mínim legal establert del 5% de taxis adaptats.

La Sindicatura de Greuges de Barcelona va realitzar durant l’any passat 3.678 actuacions. la possible existència de tarifes fraudulentes en el cobrament de l’import de taxis adaptats, sense que aquestes estiguin autoritzades normativament.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*