Dissabte, 22 gener 2022
IniciCovid-19Prop de 50 centres residencials de persones amb discapacitat i salut mental...

Prop de 50 centres residencials de persones amb discapacitat i salut mental presenten casos actius de covid-19

Amb un total de 139 residents i 278 professionals afectats

noves mesures covid centres residencials de gent gran i persones amb discapacitat
La variant Òmicron ha obligat a adoptar noves mesures de protecció // Foto: gencat

Un total de 288 centres residencials de serveis socials tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, segons el darrer informe fet públic pel Departament de Drets Socials. En concret, 210 residències de gent gran, 44 centres de persones amb discapacitat, 5 centres residencials de salut mental, i 29 centres del grup d’altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 929 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (el 1,6% del total).

Al llarg de la darrera setmana (del 26/12 al 1/1), hi ha hagut 14 defuncions per covid-19, mentre que hi ha hagut 68 ingressos hospitalaris de persones residents.

Pel que fa als i les professionals, 1.676 han donat positiu (3,6% del total) els últims 14 dies; hi ha 6 persones treballadores ingressades però no n’hi ha cap a la UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 708 casos actius (l’1,4% dels residents) en 210 residències i 1.319 professionals afectats (3,5% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 139 casos actius de covid-19 entre els residents (2,1%), i 278 professionals afectats (3,8% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 17 casos actius entre els residents, i 26 professionals afectats.

Noves mesures de protecció 

Els departaments de Salut i Drets Socials han actualitzat les mesures de seguretat de les residències i centres de dia per a gent gran i persones amb discapacitat en En residències i centres de dia que comparteixen instal·lacions amb centres residencials, els professionals que hagin estat cas confirmat de la COVID-19 amb malaltia lleu o asimptomàtica: es podran reincorporar al lloc de treball després dels 7 dies d’aïllament domiciliari sempre que prèviament a la seva reincorporació romanguin asimptomàtics un mínim de 72 hores i tinguin un resultat de PCR que indiqui absència de transmissibilitat. 

Els professionals que siguin contacte estret asimptomàtic vacunat o no vacunat: es faran PCR seriades i, si el resultat és negatiu, podran continuar treballant.

Per a tots els centres i serveis, en cas que un professional es faci un test d’antígens al seu domicili i doni resultat positiu, el Servei de Vigilància Epidemiològica li podrà sol·licitar un test de comprovació al seu centre de treball o al seu centre d’atenció primària.

Pel que fa a les visites (només per a residències), les persones residents amb malaltia lleu i sense immunosupressió que estan en zona vermella, el dia 7 del seu aïllament i sempre que hagin estat en els 3 dies previs asimptomàtics i la PCR surti negativa, podran rebre visites de familiars amb cita prèvia. Aquestes visites s’hauran de fer en un espai individualitzat per aquest resident i els seus familiars. Aquestes persones restaran a la zona vermella fins de dia 10, sempre que no presentin símptomes.

Pel que fa als centres de dia de gent gran no integrats en residències, només es faran cribratges a professionals en cas de brot.

l’actual escenari d’impacte de la covid19 i tenint en compte la vulnerabilitat d’aquests col·lectius.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content