Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciDiscapacitatEl CERMI demana a Consum que s'obligui a incorporar el braille...

El CERMI demana a Consum que s’obligui a incorporar el braille en l’etiquetat dels béns i productes essencials

A Espanya no hi ha cap norma legal que obligui a utilitzar aquest sistema de lectoescriptura

etiquetat sistema braille
El braille preserva els drets dels consumidors amb discapacitat visual // Foto: Arxiu

Amb motiu del Dia Mundial del Braille que s’ha celebrat aquest 4 de gener, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), al Ministeri de Consum que promogui la regulació normativa de l’etiquetat en alfabet braille per a béns i productes per preservar els drets dels consumidors de les persones amb discapacitat visual que utilitzen aquest sistema de lectoescriptura.

A Espanya no existeix una normativa legal que obligui a incorporar en l’etiquetat de béns i productes, informació essencial en sistema braille. Tan sols existeix la retolació en braille en envasos de medicaments humans i veterinaris, i l’etiquetat que voluntàriament realitzen algunes empreses compromeses.

Per aquest motiu, el CERMI reclama al Govern que hauria d’establir mitjançant norma reglamentària les disposicions aplicables a l’etiquetatge en alfabet braille d’aquells béns i productes de consum d’especial rellevància per a la protecció de la seguretat, la integritat i la qualitat de vida de les persones cegues i amb discapacitat visual com a categoria específica de consumidors vulnerables .

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content