Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciRESPONSABILITAT SOCIALProp de 1,9 milions de persones amb discapacitat es van beneficiar de...

Prop de 1,9 milions de persones amb discapacitat es van beneficiar de projectes finançats amb la X Solidària al 2023

Un total de 1.891.974 persones amb discapacitat van participar en 94 projectes socials finançats a càrrec de la casella de fins socials de la declaració de la renda el 2023

persones amb discapacitat beneficiàries de la X Solidària
La recaptació de la X Solidària ha beneficiat a moltes persones amb discapacitat // Foto: 123RF/yacobchuk

Són les xifres que aporta la Plataforma d’ONG d’Acció Social sobre la base de dades del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030. Entre els beneficiaris d’aquests fons figuren Impulsa Igualtat i les seves entitats, gràcies als serveis dels quals (assistència personal, formació, inserció laboral, fisioteràpia, rehabilitació…), unes 300.000 persones amb discapacitat van millorar la qualitat de vida.

Gràcies també a la X Solidària, Cocemfe desenvolupa una gran varietat de programes que se centren a promoure la vida independent de les persones amb discapacitat física i orgànica i l’accessibilitat universal; la promoció de l’educació inclusiva; la defensa dels drets de les dones amb discapacitat; la inclusió laboral; la coordinació sociosanitària; el foment del voluntariat, i la investigació i la generació de coneixement sobre discapacitat.

A més, Cocemfe treballa en l’enfortiment institucional del moviment associatiu, consolidant així el seu paper com a referent en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i orgànica.

Per la seva banda, el Cermi Estatal va desplegar una sèrie d’iniciatives transformadores durant el 2023, com ara ‘Deletecapacitismo, CREATE Inclusión’ i ‘Defensa Legal de la Discapacitat’. Aquestes accions estan enfocades en la defensa i promoció dels drets de les persones amb discapacitat i presten especial atenció als grups més vulnerables, com ara dones i infància amb discapacitat.

Altres programes innovadors van ser ‘En Mode Silenci’, ‘HUB CERMI’, i ‘Documenta Discapacitat’, que busquen generar un canvi social significatiu i durador.

Per part seva, la Fundació Cermi Mujeres ha activat diverses iniciatives per combatre la discriminació i la desigualtat que enfronten les dones amb discapacitat. Programes com ‘Violència Exit’ i ‘Defensa els teus drets’, juntament amb projectes especialitzats com ‘Treballant per a l’eliminació de pràctiques nocives contra dones i nenes amb discapacitat’ i ‘No estàs sola’, ofereixen recursos vitals i també promouen una cerca activa de solucions per superar la violència de gènere, assegurant que la justícia sigui accessible per a totes.

A més, la Confederació Autisme Espanya va desenvolupar un programa per conèixer la situació real i les prioritats de les persones amb autisme, a partir d’un sistema actualitzat d’informació que contribueixi a la planificació de polítiques públiques i recursos de suport.

A través de la unitat de Defensa de Drets, dissenya mecanismes de protecció jurídica i prevenció de pràctiques fraudulentes, estableix aliances per a la defensa dels drets fonamentals de les persones amb autisme.

L’organització també desenvolupa, gràcies als que marquen la X Solidaria, un programa per a la consolidació de la investigació en xarxa sobre autisme a Espanya. El seu objectiu és fomentar la transferència de resultats als contextos reals aplicables per contribuir al desenvolupament de polítiques i serveis públics que incorporin la millor evidència científica disponible, les prioritats de les persones autistes i el criteri professional expert.

La Confederació Espanyola de Famílies de Persones Sordes (Fiapas) duu a terme el programa d’enfortiment del Moviment Associatiu de Famílies Fiapes gràcies també a la casella de fins socials. Integrat per 47 entitats confederades distribuïdes per tot el territori nacional, ofereix informació, orientació i suport a les persones sordes i les seves famílies, a més de serveis especialitzats.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content