Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciRESPONSABILITAT SOCIALProp de 1.500 voluntaris formats per Drets Socials participaran a La Marató...

Prop de 1.500 voluntaris formats per Drets Socials participaran a La Marató de TV3 dedicada a la salut mental

Faran atenció telefònica per la recollida de donacions, atendran els convidats i preparan els àpats per als i les voluntàries

persones cegues estaran al call center de la marato de tv3
L’edició d’enguany de la Marató està dedicada a la salut mental // Foto: CCMA

Un total de 1.448 persones voluntaris i voluntàries participaran a l’edició 2021 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que se celebra el diumenge, després que el Departament de Drets Socials s’hagi encarregat de la seva inscripció i formació, així com de la organització durant l’esdeveniment.

Les persones voluntàries, amb el seu esforç i dedicació, són essencials pel funcionament d’aquesta celebració solidària, organitzada per la Fundació La Marató, i que destaca per la gran col·laboració ciutadana que la fa possible cada any. A més de fer l’atenció telefònica per a la recollida de donacions, s’encarreguen d’atendre els convidats, de preparar els àpats per als i les voluntàries, i de mantenir l’ordre a través de circuits interns de desplaçament, entre altres tasques.

Els voluntaris i voluntàries es reparteixen entre les quatre seus presencials: 985 al Recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona, 236 a Fira de Girona, 67 a la Universitat de Lleida i 160 al Port de Tarragona. En la inscripció s’ha prioritzat que puguin participar les persones que el 2020 tenien una plaça però finalment no van poder formar-ne part a causa de la pandèmia.

Aquest any s’ha realitzat un treball intensiu per l’adaptació de les seus telefòniques a les mesures de seguretat Covid-19. S’han revisat els horaris, els espais, circuits i les tasques de les persones voluntàries. Així, s’ha reduït el nombre de persones a les seus, on no es supera el 50% de l’ocupació per poder mantenir les distàncies, i es fan torns per evitar cues i aglomeracions. Igual que l’any passat, s’ha canviat el servei de menjador per un pícnic que es lliura a la sortida, entre altres canvis.

El Departament amb La Marató

El Departament de Drets Socials ha col·laborat amb la Fundació La Marató des dels seus inicis. A través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), s’encarrega de la difusió i reclam per cercar les persones voluntàries, de la seva inscripció i de la posterior formació. El mateix dia de La Marató, el departament s’encarrega de la gestió de totes les persones voluntàries en les quatre seus presencials on es desenvolupa l’esdeveniment, des de l’acreditació i donant suport en el funcionament de totes les tasques que realitzen, a més de resoldre incidències. La DGACC també impulsa la realització d’activitats solidàries amb La Marató en els seus equipaments.

A més, la directora de la DGACC, Cesca Domènech, forma part del patronat de la Fundació La Marató com a vocal, i participa a les reunions de coordinació convocades per la Fundació La Marató de TV3.

Activitats solidàries

La ciutadania, empreses, teixit associatiu i persones voluntàries, realitzen activitats solidàries per recaptar fons per La Marató. La Fundació La Marató posa a l’abast de tothom que estigui interessat a dur a terme activitats solidàries un espai web on es poden consultar totes les que s’han dut a terme.

Des dels equipaments de la DGACC també s’impulsa la realització d’activitats solidàries amb La Marató. Fins a data d’avui, s’han dut a terme 11 activitats en els equipaments, per recaptar fons per La Marató d’enguany.

La salut mental centra La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d’aquest any. El programa insígnia arriba a la 30a edició aquest diumenge 19 de desembre tot posant el focus sobre uns problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content