Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALProp de 1.200 habitatges eliminen barreres gràcies als 4,7 M€ d’ajudes econòmiques...

Prop de 1.200 habitatges eliminen barreres gràcies als 4,7 M€ d’ajudes econòmiques de la Fundació Mutua de Propietarios

L’entitat presenta en acte a Barcelona el balanç dels darrers 5 anys treballant per millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda

campanya 25N diba
acte fundació mutua de propietarios supressió barreres arquitectòniques
Un moment de l’acte celebrat a Barcelona per commemorar aquest període // Foto: Fundació Mutua de Propietarios

Prop de mil edificis d’habitatges s’han beneficiat de les ajudes econòmiques per a l’eliminació de barreres arquitectòniques que concedeix la Fundació Mutua de Propietarios, que celebra el seu cinquè aniversari reafirmant el seu compromís amb la millora de la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda.

“El que hem aconseguit des de 2017 ens anima a continuar avançant per a aconseguir un parc d’habitatges lliure de barreres arquitectòniques que garanteixi el dret a una vida independent de totes les persones”, va afirmar Laura López Demarbre, vicepresidenta executiva de la Fundació Mutua de Propietarios, en l’acte commemoratiu d’aquest aniversari celebrat a Barcelona. 

Amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat a l’habitatge i al seu entorn, la Fundació té obertes quatre línies d’actuació: finançament d’obres d’eliminació de barreres arquitectòniques; campanyes de sensibilització social; l’acció i la inclusió de les persones amb mobilitat reduïda, i la innovació aplicada a l’accessibilitat, mitjançant el desenvolupament de noves tecnologies que contribueixin a millorar les condicions de vida d’aquest col·lectiu.  

En els seus cinc anys d’activitat, el Programa ‘Sense Barreres’ ha posat a l’abast de les comunitats veïnals els recursos financers i tècnics per a millorar l’accessibilitat en les àrees comuns d’un edifici, destinant 993.547 euros a l’eliminació de barreres arquitectòniques en 1.193 habitatges on resideixen 2.983 persones amb mobilitat reduïda.  

Campanya 25N Diputació de Barcelona

A aquest efecte, s’han realitzat obres per valor de 4,7 milions d’euros per a la creació d’itineraris accessibles que inclouen la instal·lació d’ascensors, plataformes elevadores o salva escales, l’execució de rampes per a eliminar desnivells o la motorització de la porta d’accés, entre d’altres accions.  

Tecnologia al servei de l’Accessibilitat

Com a part del seu programa Tecnologia i Innovació, la Fundació Mutua de Propietarios ha desenvolupat eines, aplicacions i estructures que han contribuït de manera efectiva a fer accessible l’itinerari des de la via pública a l’habitatge.  

En 2020 va presentar ‘Zero Barreres’, la primera aplicació que mesura el grau d’accessibilitat de cadascun dels elements comuns d’un edifici, identificant d’una forma senzilla quines són les barreres arquitectòniques a les quals s’ha d’afrontar una persona amb mobilitat reduïda en accedir a la seva finca. 

En 2021, la Fundació Mutua de Propietarios presentava la primera Rampa impresa en 3D, una solució per a no trobar-se amb els graons d’accés a l’edifici d’una forma ràpida, eficient, rendible i duradora. Les Rampes 3D van ser presentades per la periodista Samanta Villar que, com a part del seu compromís amb les causes socials, va donar suport a la instal·lació de la primera rampa pilot en una comunitat de propietaris de Barcelona amb l’objectiu de testar els reptes tecnològics que plantejava el projecte.  

Precisament en l’àmbit de la sensibilització social, la Fundació Mutua de Propietarios ha dirigit els seus esforços a donar a conèixer els testimonis de superació de persones amb mobilitat reduïda. Al costat de la recentment estrenada “Història de Idoia”, on la ballarina navarresa ens endinsa des de la seva cadira de rodes a les barreres arquitectòniques que ha de superar dia a dia, la Fundació ha desenvolupat diverses campanyes entre les quals destaca “SuperVecinos”, guardonada als Premis Agripina i als Premis Xarxes en Acció, de la Fundació Mutua Madrileña.  

La campanya recollia el cas real d’Andrea, una dona amb Parkinson, en cadira de rodes, que vivia en un quart pis sense ascensor. A través d’un experiment social amb la seva comunitat de veïns, la campanya va voler fer-nos reflexionar sobre la situació de les 100.000 persones amb mobilitat reduïda que no poden sortir mai de les seves llars per la falta d’accessibilitat al seu edifici.  

L’observatori de l’Accessibilitat 

Amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de l’estat del parc immobiliari espanyol, l’Observatori de l’Accessibilitat de la Fundació Mutua de Propietarios elabora periòdicament informes que, en col·laboració amb institucions reconegudes com la Càtedra Unesco de la Universitat Rovira i Virgili, o la Universitat de Barcelona, analitzen la situació a la que s’enfronten diàriament els 2,5 milions d’espanyols amb mobilitat reduïda en accedir al seu immoble. 

“Des de la Fundació Mutua de Propietarios volem continuar promovent l’accessibilitat universal com a garantia de la plena inclusió i la igualtat de les persones amb mobilitat reduïda i discapacitat i, a aquest efecte, continuarem treballant fermament en els pròxims anys”, explica la seva vicepresidenta executiva Laura López Demarbre. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content