Prop de 300 persones assisteixen a la 1a Festa de l’Ou a La Tavella

Es promocionen els ous ecològics i la tasca social de la Fundació Viver de Bell-lloc

festa ou la tavella
La Tavella és un projecte d’integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever // Foto: Viver de Bell-lloc

La Fundació Viver de Bell-lloc va celebrar per primera vegada la 1a Festa de l’Ou a La Tavella, amb l’objectiu de promocionar els ous ecològics de La Tavella, el Parc d’Activitats, així com la tasca social de l’entitat. La Jornada va ser un èxit, ja que van comptar amb l’assistència de 297 persones de totes les edats, entre elles, representants de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús i de ’Ajuntament de Cardedeu.

La Tavella és un projecte d’integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. Aquesta iniciativa està promoguda per dues entitats sense ànim de lucre, la Fundació Viver de Bell-lloc i l’Associació Sant Tomàs. La finca va ser adquirida per la Fundació Viver de Bell-lloc a l’any 2013.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En concret, des de La Tavella es porten a terme diferents activitats, com la comercialització d’ous ecològics de les seves gallines ponedores; el conreu de l’horta ecològica; la venda de cistelles de fruita i verdura ecològica, que són distribuïdes per Ecogrup Ecològica, SL, empresa que pertany a les dues entitats promotores del projecte; el Parc d’Activitats Agroecològiques, que ofereix visites guiades i activitats adaptades a tot tipus de públics, com són: les famílies, les escoles, les empreses i les entitats.

Els ous ecològics de La Tavella formen part d’una línia de negoci de la Fundació Viver de Bell-lloc, en la que s’ha fet una inversió, ja que hi ha un projecte de construcció d’un nou galliner. Es poden trobar a les cistelles ecològiques de La Tavella i als diferents comerços i botigues bio de tota la província de Barcelona, per tant, són un producte de proximitat. Disposen de 2.600 gallines, que pasturen en un terreny ubicat a Cànoves, municipi que forma part de la reserva de la biosfera del Montseny, aquestes estan ubicades en 4 galliners, que estan distribuïts en 2 naus, per tant, la finca disposa de 8 parcel·les que tenen una superfície total de 10.400 m2.

BANER_300X250

La 1a Festa de l’Ou va ser una jornada enfocada exclusivament en l’ou i van voler que tots els membres de la família participessin en activitats adaptades a les seves edats. Concretament, es va fer una visita guiada per tota la finca, es va organitzar una gimcana per als més petits “A la recerca dels ous perduts” i van anar acompanyats de l’Estrella, la grangera de La Tavella. Per als adults, es va realitzar una xerrada a càrrec d’un nutricionista, amb el títol de “L’ou: diferències més enllà de la closca”.

Els assistents van poder fer un tastet d’ous ecològics al final de la jornada. En total es van fer 304 ous ferrats. A més, van disposar de servei de bar, mercat de Km 0, on es van vendre hortalisses i fruita ecològica de les cistelles de La Tavella, així com xocolata de l’Associació Hi Som, que amb motiu de la jornada havien fet ous de xocolata.

Els visitants també es van fer diverses fotos al photocall que es va habilitar per participar al concurs de xarxes socials, en el que poden participar fins el 22 d’octubre i on podran guanyar una cistella d’hortalisses ecològiques de La Tavella o una visita guiada a la finca.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*