Dissabte, 4 desembre 2021
IniciDretsEl programa Nen@s en moviment per lluitar contra l’obesitat infantil s’aplica ja...

El programa Nen@s en moviment per lluitar contra l’obesitat infantil s’aplica ja a 27 municipis

obesitat-infantil-programa-nens-en-moviment
L’obesitat és un factor que pot afectar a la qualitat de vida del menor // Foto: Wikimèdia

Aquest curs escolar dotze nous municipis de Girona s’han incorporat al programa Nen@s en moviment, per a l’abordatge de l’obesitat infantil i la promoció dels hàbits saludables, que se sumen als quinze que ja el van endegar l’any passat i que enguany repeteixen.

En total, hi participen 220 alumnes d’entre 8 i 11 anys, a qui s’ajuda a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física per normalitzar l’índex de massa corporal i mantenir o augmentar la seva autoestima. Les sessions estan dirigides per la seixantena de professionals de pediatria i d’infermeria que s’han format específicament per desenvolupar aquest programa, que estan duent a terme de forma conjunta l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i l’Institut Català de la Salut (ICS). Cal tenir en compte que un 27% de la població d’entre 9 i 11 anys a Catalunya pateix sobrepès i obesitat.

fiare banca etica crowdfunding

El programa Nen@s en moviment es va posar en marxa de forma pionera fa dos anys a l’EAP Figueres i al CAP Llagostera i, l’any passat, ja s’hi van sumar setze nous municipis, amb més d’un centenar d’alumnes de 3è, 4t i 5è d’educació primària amb sobrepès o obesitat. Els resultats al cap de sis mesos d’acabar les sessions són molt satisfactoris, ja que el 75% dels participants manté la reducció de l’índex de massa corporal aconseguida durant el curs, practica més activitat física i, en el 85% dels casos, també es manté un seguiment òptim de la dieta mediterrània en el conjunt de les famílies.

Al llarg de les diferents sessions del programa, es du a terme una teràpia en grup on infants i pares, paral·lelament, treballen en temes relacionats amb la salut, com ara alimentació saludable, publicitat enganyosa, autocontrol, imatge corporal, comunicació, resolució de conflictes, drets personals, autoestima, relaxació i activitat física, amb l’objectiu que puguin expressar les seves emocions en relació amb el tema del sobrepès, l’obesitat i les seves conseqüències. El programa dura onze setmanes amb sessions setmanals d’una hora i mitja.

Un dels principals problemes relacionats amb l’obesitat infantil és la repercussió que aquesta té en la qualitat de vida del menor. L’excés de pes tendeix a perpetuar-se fins a la vida adulta i això comporta un factor de risc de malalties associades.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES