Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDependènciaPrograma d'ajuda perquè les persones amb dependència i/o discapacitat puguin ser més...

Programa d’ajuda perquè les persones amb dependència i/o discapacitat puguin ser més autònomes en els seus domicilis

La Fundació Mutual Mèdica i el Centre de Vida Independent impulsen el programa ‘Adaptació Funcional de la Llar’

programa adaptacio funcional de la llar persones amb dependència
Imatge del programa ‘Adaptació funcional de la Llar’ // Foto: Fundació Mutual Mèdica

La Fundació Mutual Mèdica ha signat un acord amb el Centre de Vida Independent (CVI) per impulsar el programa d’Adaptació Funcional de la Llar amb la realització de visites virtuals als habitatges de persones amb dificultats en la seva autonomia per tal detectar i proposar solucions individualitzades per a l’adaptació funcional de l’habitatge. A Catalunya ja s’han beneficiat més de 6.000 persones d’aquest projecte.

Després d’una anàlisi de la llar, es visita i analitza a la persona en el seu domicili i es realitza una proposta de millora que inclou la implantació de productes de suport, tecnologia i l’eliminació de barreres arquitectòniques, per tal de promoure una vida més autònoma i evitar la sobrecàrrega familiar.

Aquesta visita s’inicia a través d’un enllaç enviat al telèfon mòbil de la persona o bé del cuidador o cuidadora, que connectarà amb el personal del CVI. 

S’estudien els diferents espais de la llar i les necessitats de la persona mitjançant una trucada de vídeo de qualitat. S’obtenen les imatges dels aspectes més rellevants per a, posteriorment, realitzar l’informe de les solucions personalitzades per tal de millorar l’autonomia i seguretat dins de la habitatge. Això també serveix per ajudar a establir les tasques que ha de fer el cuidador o cuidadora.

L’adaptació de l’habitatge

L’adaptació se centra en actuacions, productes de suport i / o arranjaments per a millorar l’accessibilitat i qualitat de vida, com una barana per aixecar-se amb facilitat del llit, una cadira o una nansa a la dutxa, entre d’altres propostes.

“Amb aquest servei volem contribuir, mitjançant accions senzilles, al fet que les persones amb mobilitat reduïda puguin viure a casa seva amb autonomia i seguretat, a més d’ajudar a les seves famílies o als que diàriament s’encarreguen de la seva cura”, afirma la Dra. Ma. Asunción Torrents, presidenta de l’Associació per a la Vida Independent.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES