Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciDiscapacitatEl Departament de Drets Socials liderarà les polítiques per afavorir la inclusió...

El Departament de Drets Socials liderarà les polítiques per afavorir la inclusió de les persones amb discapacitat

S'aprova el Pla de Govern que recull les línies d’actuació principals del Departament per aquesta legislatura

violant cervera polítiques inclusió persones amb discapacitat
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, durant una compareixença // Foto: gencat

El Pla de Govern aprovat avui per la Generalitat, que agrupa les línies d’actuació prioritàries per aquesta legislatura, situa el Departament de Drets Socials com el principal impulsor de les polítiques per combatre les desigualtats i garantir la igualtat d’oportunitats.

Les línies mestres del Departament es vertebren en dos grans àmbits d’actuació. D’una banda, les polítiques destinades a garantir els drets socials i la inclusió de tota la ciutadania. En aquest sentit, s’inclouen mesures en relació als serveis socials, la infància, les polítiques de joventut, així com l’atenció a la gent gran o les persones amb discapacitat, entre d’altres. D’altra banda, l’impuls de les polítiques d’habitatge, que han passat a ser competència de la conselleria, han de garantir la consolidació de l’habitatge com un dret social subjectiu.

Banner 300x250px EnBucle3

Treballar per a la plena inclusió

Entre els objectius prioritaris en l’àmbit de la inclusió, el Departament de Drets Socials, treballarà durant aquesta legislatura per fer dels serveis socials el quart pilar de l’estat del benestar i avançar cap a un sistema universal, centrat en la persona i la seva interacció familiar i comunitària. En aquest sentit, el Departament preveu desplegar el Pla Estratègic de Serveis Socials i treballar en la millora del contracte programa amb els ens locals.

Una altra de les prioritats del Departament és l’atenció integrada social i sanitària. Amb la creació de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària, participada per Drets Socials i Salut, es garantirà l’atenció integrada a la gent gran, persones amb discapacitat, amb problemàtica social derivada de salut mental i en general a totes les persones amb necessitats complexes. En aquesta mateixa línia, el Departament preveu incrementar el desplegament de l’atenció domiciliària integrada social i sanitària.

Especial atenció tindrà també el reforç del sistema de promoció de l’autonomia personal i d’atenció a les persones en situació de dependència. Per tal que totes les persones puguin desenvolupar el seu projecte vital amb igualtat d’oportunitats i en el seu entorn, el Departament avançarà cap a un nou model d’atenció per l’autonomia personal.

També preveu l’aprovació del nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya, de desplegament de la Llei 13/2014 d’Accessibilitat, per implementar-la de manera transversal i efectiva en tots els àmbits de la societat.

I en l’àmbit de l’autonomia personal, s’impulsaran els treballs que han de culminar en el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, una eina clau per actualitzar el marc normatiu i pressupostari segons la Convenció sobre Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content