Els professionals determinen que cal tractar el TDAH en la seva justa mesura

És una de les principals conclusions de la 23a Jornada del CDIAP del Maresme

jornada tdah
La jornada va reunir a 300 professionals de la infància // Foto: Imatge cedida per Fundació El Maresme

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Maresme ha celebrat aquest dilluns la seva 23a Jornada abordant el tema del Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH), en unes ponències a les que hi han assistit 300 professionals dedicats a la petita infància.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda i presentació de Neus Ponsarnau, directora tècnica de la Fundació el Maresme. Tot seguit, Mercè Mabres, psicòloga del CSMIJ de la Fundació Eulàlia Torres de Beà va presentar la “Visió holística del TDAH” i Mireia Escardíbul, psicòloga del CDIAP de la mateixa Fundació va exposar un cas clínic per exemplificar els signes d’alerta i les dinàmiques familiars en la gènesi del TDAH en petita infància. Després d’una pausa-cafè servit pels nois i noies del Servei Ocupacional d’Inserció de la Fundació el Maresme, Kati Garcia i Eugenia Rigau, neuropsicòlogues del servei privat CNIM de Mataró van explicar el TDAH abordant tots els conceptes des de la teoria però d’una manera molt dinàmica i amena. Finalment, el matí es va tancar amb una taula rodona amb les ponents per resoldre dubtes i compartir inquietuds dels assistents. A la tarda, Noelia Muriel i Marta Galván, psicomotrista i neuropediatra respectivament del CDIAP del Maresme, van presentar diagnòstics i casos clínics. Per acabar, es va donar pas a una segona taula rodona juntament amb Anna Fenollar, logopeda i mestra d’Educació Especial i d’Infantil a l’Escola del Mar i Cristina Herrera, pediatra de l’ABS Cirera-Molins, moderada per Ariadna Carreño, psicòloga del CDIAP del Maresme.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Una de les conclusions principals de la jornada va ser la importància de tractar el TDAH en la seva justa mesura, donat que sovint “no podem negar que hi ha dificultats però tampoc cal obsessionar-se en trobar més del que hi ha”.

El Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) és un tema força mediàtic i recorrent en els últims anys, provocant confusions i preocupant a famílies d’infants d’edats molt primerenques pels senyals que observen d’una mala anomenada hiperactivitat.

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*