Carme Forcadell visita Femarec en la celebració del seu 25è aniversari

La president del Parlament obre els actes commemoratius

carme forcadell a femarec
La presidenta del Parlament en la seva visita a l’entitat // Foto: Imatge cedida per Femarec

Divendres passat Femarec va donar el tret de sortida als actes per commemorar el seu 25è aniversari amb una visita institucional de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, al Centre Especial de Treball (CET) de l’entitat.

Durant la visita, Forcadell va va recórrer les diferents plantes i seccions del Centre Especial de Treball de Femarec, que va començar el 1991 a un petit local del barri de Gràcia. La vicepresidenta de l’entitat, Amèlia Clara, va explicar a Forcadell que es va créixer gràcies a “l’Albert Vilalta, el primer conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, qui va acceptar que realitzéssim una prova pilot del nostre servei de gestió de residus per a tres dels seus departaments. Comptàvem només amb 30 treballadors i treballadores amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental i volien assegurar-se que eren capaços… i tant que eren capaços! Ara són 150!”. Carme Forcadell va poder escoltar també de boca d’algun d’ells i elles com es gestionen els residus: “es separen els tres diferents plàstics que té una capsa de CDs per poder reciclar-los adientment”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La presidenta del Parlament va quedar molt sorpresa de la tasca que es fa a l’entitat i va afirmar que “la gestió dels residus hauria de començar en la producció. La gent llença els productes pensant que el plàstic és plàstic” i dirigint-se als usuaris de l’entitat va afegir “però si després no feu vosaltres la separació dels components no serveix per res! Vull felicitar-vos per la vostra tasca, tant important per al  planeta”.

Amb motiu de la celebració del 25è aniversari de l’entitat, Femarec vol endegar una campanya de sensibilització de la societat vers les persones en risc d’exclusió social, una assignatura pendent, si atenem a les dades d’un informe de l’Agència Espanyola de Fundraising, que senyala que només el 3,8% dels donants particulars fan aportacions de suport a les persones amb discapacitat, un percentatge que encara és menor en altres col·lectius de persones en risc d’exclusió.

BANER_300X250

A més de l’àmplia varietat de serveis beneficiosos pel medi ambient que ofereix Femarec, com la gestió integral i recollida de residus d’empreses, l’entitat també fa reparacions de màquines per la seva reutilització, assessora a empreses en temes de reciclatge de residus i realitza accions de formació inserció laboral.

FECETC_Banner_fira si i millor

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*