Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciOpinióPREDIF i ECOM brinden per un 2020 on es garanteixi la vida...

PREDIF i ECOM brinden per un 2020 on es garanteixi la vida independent

ecom i predif vida independent 2020
L’accés a l’habitatge és fonamental per poder tenir una vida independent // Foto: Imatge cedida per l’Ajuntament de Lleida

La Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica, PREDIF, i ECOM Catalunya brindem perquè en el 2020 totes les persones puguin fer realitat els seus somnis i realitzar el seu projecte de vida, amb les intensitats necessàries d’assistència personal que necessitin. Un desig que per a moltes està minvat per tenir una discapacitat o estar en situació de dependència i no comptar amb els suports necessaris per fer-ho possible.

La figura del / de l‘assistent personal es converteix en el millor mitjà per aconseguir-ho. Una figura que està recollida com a prestació econòmica en el catàleg de prestacions i serveis de el Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD), i que en l’actualitat és la que menys incidència té de totes, representant tan sols un 0,55% del total.

El dret a viure de forma independent i a ser inclòs en la comunitat és un dret que es reconeix en l’article 19 de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, però tot i això, a moltes persones amb discapacitat se’ls priva d’ell i es veuen obligades a viure d’acord amb un model no triat, en institucions o residències, per no tenir la cobertura necessària, a través del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD), per viure en el seu entorn, tenir totes les necessitats cobertes i poder triar i portar la vida que volen.

Mitjançant el vídeo “Històries de vida independent” PREDIF vol evidenciar que aquest dret, que per a moltes persones es converteix en una il·lusió, pot ser una realitat. Un vídeo que explica quatre històries, amb quatre protagonistes que per la seva situació de dependència compten amb el suport de l’assistència personal per emportar i viure el seu projecte de vida.

Paula, una menor que posa el valor que li ofereix l’assistència personal per poder ser autònoma sense dependre dels seus pares, com qualsevol jove de la seva edat.

Luis Miguel, una persona que amb assistència personal pot dur a terme la vida que sempre ha volgut. Viure a casa seva, amb la seva parella i treballar o viatjar com qualsevol persona.

Myriam, una jove, alegre i entusiasta que com qualsevol adolescent va voler volar, primer sortint a estudiar fora de la seva Sevilla natal i després aprofitant l’oportunitat de treballar a la capital d’Espanya. L’assistència personal s’ha convertit en la seva aliada per portar a terme el seu projecte de vida.

Miquel Àngel, un esportista d’alt nivell, a què l’assistència personal li permet viure on sempre i amb qui sempre ha viscut, en el seu entorn, i que a més li ofereix l’oportunitat de poder desenvolupar la seva gran passió tant dins com fora d’Espanya, jugar a tennis de taula dins de la selecció espanyola.

PREDIF et convida a veure el vídeo “Històries de vida independent”, a l’enllaç i brinda perquè el 2020 totes les persones puguin fer realitat el seu somni de viure una vida independent. Aquest vídeo ha estat finançat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social amb càrrec a l’assignació tributària de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

Autors: PREDIF i ECOM Catalunya

https://www.youtube.com/watch?v=z7VN-9bHGrc&feature=youtu.be
Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content