Dimarts, 19 octubre 2021
IniciEducació InclusivaPlena Inclusión reclama al Govern una tornada segura a les aules dels...

Plena Inclusión reclama al Govern una tornada segura a les aules dels alumnes amb Necessitats Educatives Especials

Aquesta setmana inicien el nou curs escolar més de 130.000 alumnes amb necessitats educatives especials

alumnes nee formacio professional
Alumnes de FP amb necessitats educatives especials // Foto: Plena Inclusión

Amb motiu de l’inici del nou curs escolar aquesta setmana -a Catalunya arrenca el pròxim dilluns 13 de setembre-, Plena Inclusión España ha reclamat al Ministeri d’Educació i a les diferents administracions locals un pla de contingència que garanteixi la prevenció sanitària davant possibles contagis per Covid-19 pels alumnes amb Necessitats Educatives Especials (NEE), un grup especialment vulnerable respecte al virus.

En aquest sentit ha demanat a les administracions públiques que reforcin el personal docent i que tots els centres comptin amb espais adaptats amb les mesures de seguretat i higiene exigits.

D’altra banda, demana que es proporcioni als alumnes NEE -més de 130.000, segons el Ministeri d’Educació- del suport docent i la tecnologia adaptada necessària per assegurar el dret a rebre una educació en igualtat de condicions.

Respecte a la formació professional, des de Plena Inclusión es recorda que resulta urgent ampliar les iniciatives que garanteixin l’accessibilitat i la xarxa de suports pels alumnes amb NEE en aquesta etapa. Segons dades publicades pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, a Espanya estudien FP Bàsica, de grau mig i superior 13.635 alumnes amb NEE.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES