Diumenge, 24 octubre 2021
IniciInclusió SocialPlena Inclusió reclama afavorir les sortides de les persones amb discapacitat intel·lectual...

Plena Inclusió reclama afavorir les sortides de les persones amb discapacitat intel·lectual que viuen en residències

Encara hi han moltes restriccions a la majoria de les Comunitats Autònomes

dues persones passejant pel carrer
Els residents d’aquets centres necessiten sortir per veure els seus familiars i coneguts // Foto: Plena Inclsuó

El moviment associatiu de Plena inclusió ha reclamat que les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament que viuen en residències puguin gaudir, com la resta de la població, d’una progressiva relaxació de les limitacions en les seves sortides per veure els seus familiars i éssers estimats.

Aquesta petició s’ha fet després de comprovar que a la majoria de Comunitats Autònomes encara, les autoritats sanitàries mantenen mesures restrictives, malgrat que el percentatge de vacunació és força alt i el nombre de contagis s’ha reduït considerablement.

En aquest sentit, des del grup COVID-19 de Plena inclusió, un fòrum de coordinació sobre mesures de prevenció i seguiment de la pandèmia en els 4.000 centres i serveis amb què compta a tot Espanya, es recorda que moltes persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament que viuen en residències estan caient en estats emocionals d’apatia i tristesa.

D’altra banda, des de Plena Inclusió, que reuneix a 935 associacions, s’exigeix que a més de flexibilitzar les mesures restrictives en aquests centres, s’immunitzi a les principals cuidadores i a tot el personal sociosanitari que treballa en aquests centres.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES