Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciEducació InclusivaBarcelona triplicarà la presència d'educadors emocionals a les escoles per detectar problemes...

Barcelona triplicarà la presència d’educadors emocionals a les escoles per detectar problemes de salut mental

A partir del curs 2021-2022 un total de 81 centres escolars de la ciutat comptaran amb aquesta figura

un infant a l'escola
Els problemes emocional i de salut mental en els infants han augmentats amb la pandèmia // Foto: Ajuntament de Barcelona

A partir del curs 2021-2022 un total de 81 escoles de la Barcelona disposaran de professionals especialitzats en l’acompanyament emocional dels infants i joves, per detectar i abordar de manera preventiva casos de malestar emocional i problemes de salut mental.

La figura de l’educador emocional es va introduir com a experiència en el període 2016-2020 dins el Pla de Barris, i ja estava present en 27 centres escolars de la ciutat. A partir del proper curs es triplicarà la seva presència en els centres educatius.

Dels 81 centres que disposaran d’educadors emocionals, 66 són als barris prioritzats pel programa del Pla de barris i la resta es troben en zones amb un nivell alt de vulnerabilitat socioeconòmica.

Els educadors emocionals presten una atenció directa a l’alumnat i participen en les activitats a les aules i també assessoren els equips docents sobre les dificultats relacionals i conductuals que poden sorgir a les aules.

El reforç en la prevenció de problemes de salut mental en l’àmbit educatiu és un dels objectius del Pla de salut mental de Barcelona 2016-2022, i pren més rellevància per l’impacte emocional de la pandèmia de la covid-19 en els infants i els joves. El desplegament dels professionals especialitzats en diferents escoles de la ciutat es farà de manera coordinada amb el Pla de barris i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB).

A part de la introducció de la figura de l’educador emocional a les escoles, l’Ajuntament de Barcelona treballa conjuntament amb el CEB per impulsar altres mesures relacionades amb la salut mental, com la posada en marxa d’activitats virtuals dirigides a l’alumnat, famílies i docents a través de l’eina Cabàs Emocional o l’establiment d’un punt de suport psicològic Konsulta’m de referència per a cada centre educatiu.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content