Divendres, 21 juny 2024
IniciDEPENDÈNCIAPlena Inclusió demana que no es discrimini a les persones amb grans...

Plena Inclusió demana que no es discrimini a les persones amb grans necessitats de suport en les ajudes a la dependència

En el marc d’una reunió de la Taula de Diàleg Civil sobre Dependència

ajudes a la dependència
Imatge del projecte ‘Mi casa’ // Foto: Plena Inclusió

Plena Inclusió aprofitarà avui la seva participació en la Taula de Diàleg Civil sobre Dependència, per demanar que no es discrimini a les persones amb grans necessitats de suport en la recepció de les prestacions procedents del SAAD (Sistema d’Autonomia i Atenció a la Dependència).

La petició en aquest foro, format per diferents organitzacions socials i representants del Ministeri de Drets Socials, es formalitzarà en un context de modificació del Reial Decret que regula les prestacions i serveis del SAAD.

En la proposta de canvi en curs s’iguala la prestació per als graus 2 (mig) i 3 (major), sense tenir en compte la situació d’especial vulnerabilitat que les persones amb grans necessitats de suport i les seves famílies han d’afrontar, al seu dia a dia, juntament amb un cost econòmic molt superior al que suporten les persones amb menys dependència.

PUBLICITAT

L’estudi ‘Tots som Tots’, de Plena Inclusió Espanya, assenyala que aquestes famílies assumeixen una despesa anual extra de 47.129€ de mitjana si volen garantir un suport adequat als familiars amb discapacitat.

En aquest estudi també se subratlla que el 98% de les persones amb discapacitat intel·lectual i grans necessitats de suport requereix cures externes. “Les persones amb grans necessitats de suport necessiten ajuda en totes les activitats del seu dia a dia, ja que troba barreres en la seva comunicació, mobilitat, comportament i salut mental”, s’aclareix des de Plena inclusió.

Des de la federació se sol·licitarà als responsables de les polítiques socials “una reflexió profunda sobre el catàleg de serveis i prestacions del SAAD. Es fa imprescindible enfocar-lo a serveis més flexibles que facilitin una vida independent i inclosa a la comunitat per a aquestes persones, respectant la seva voluntat i preferències”.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content