29.3 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Destacades Les persones amb discapacitat han de suportar un sobrecost econòmic anual d’entre...

Les persones amb discapacitat han de suportar un sobrecost econòmic anual d’entre 17.700 i 41.200 euros

persones discapacitat sobrecost econòmic anual
L’estudi ha estat impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el COCARMI // Foto: Ajuntament de Barcelona

Les persones amb discapacitat pateixen un sobrecost econòmic, que se sitúa, de mitjana, entre els 17.700 i els 41.200 euros anuals. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi Greuge econòmic de les persones amb discapacitat de la ciutat de Barcelona, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i el COCARMI i que es va presentar la setmana passada amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Aquestes quantitats poden augmentar notablement en funció de la necessitat de suport de la persona i amb la consideració dels costos indirectes o costos d’oportunitat d’aquesta situació. La xifra varia força segons l’edat o el tipus de discapacitat, i posa sobre la taula la necessitat que les administracions públiques prenguin mesures específiques per pal·liar aquest greuge, atès que pot arribar a ser una causa d’exclusió social.

Per poder quantificar el sobrecost econòmic s’han tingut en compte els costos directes de tots els recursos que calen per satisfer les necessitats concretes de cada persona, així com els costos indirectes sobre què representa en valors econòmics la pèrdua d’oportunitats de l’individu i el seu entorn. Així, s’han analitzat aspectes com el laboral o el temps i la qualitat de vida de l’entorn de la persona amb discapacitat. Per la banda dels ingressos, s’han mesurat deduccions, prestacions i/o ajudes existents.

L’exhaustiu estudi ha tingut en compte fins a tretze perfils diferents de discapacitat per incloure tots els tipus i necessitats de suport (tres nivells de discapacitat física, tres més de discapacitat intel·lectual, tres de trastorns mentals, dos de discapacitat visual i dos més de discapacitat auditiva). Fins i tot s’ha ponderat l’import del greuge econòmic segons el pes de la població amb cadascuna de les determinades necessitats de suport, per aconseguir una radiografia més exacta de la situació que pateixen les persones d’aquest col·lectiu.

Aquesta nova fotografia de la situació que pateixen les persones amb discapacitat ha estat elaborada per l’Escola Superior de Comerç Internacional de la Universitat Pompeu Fabra (ESCI-UPF) amb dades de 2017, revisant l’anterior estudi que datava del 2006. També ha comptat amb la col·laboració de persones expertes d’entitats com la Federació ECOM, la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (DINCAT), la Federació de Salut Mental Catalunya i l’ONCE, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...

Dincat reclama ser escoltat a l’hora de revisar el model d’autonomia i atenció a les persones

Al igual que fa uns dies vam publicar al Diari de la Discapacitat el malestar en el...

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...

Un total de 14 alumnes cecs o amb discapacitat visual es presenten a les proves de Selectivitat a Catalunya

Un total de 14 alumnes cecs i amb discapacitat visual greu de Catalunya faran les Proves d’Accés...