Persones amb discapacitat realitzaran i cuidaran un projecte d’horts als terrats de la ciutat de Barcelona

La prova pilot del projecte Terrats Verds s’implementarà el 2019

terrats verds persones discapaciat horts barcelona
La prova pilot es durà a terme al terrat de la seu de la Fundació Joia // Foto. Cege

Durant aquest any 2019 s’implementarà a la nova seu de Fundació Joia al Districte de Sant Martí de Barcelona, la prova pilot del projecte cooperatiu Terrats Verds que proposa democratitzar l’accés als espais verds, recuperant terrats a tots els barris per crear jardins com a pulmons perquè la ciutat respiri.

Aquest terrat comptarà amb una gran illa verda de 50m2 que reproduirà un espai natural i també amb un hort urbà. Les persones treballadores amb discapacitat intel·lectual de GSIS VERD seran les responsables de realitzar el projecte i podran beneficiar-se d’aquest espai les persones usuàries de Fundació Joia, realitzant activitats i cuidant de l’hort.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En la selecció de plantes s’han tingut en compte els criteris de companion planting: combinació de plantes que es beneficien mútuament per optimitzar la captació de nutrients, el control de plagues i la pol·linització. Totes són plantes molt duradores i del territori, que aporten verd al llarg de tot l´any i que tenen un consum hidràulic contingut. S´ha buscat tanmateix una delicada barreja de colors (lila, groc, verd) i amb efectes terapèutics que les fan molt adequades per aquest espai.

Aquest projecte és una iniciativa a quatre bandes: Cege, una empresa de comunicació i màrqueting, impulsora del projecte; El Fil Verd, un estudi d’arquitectura bioclimàtica i disseny d’espais verds; GSIS VERDS, entitat social que ofereix formació i inclusió laboral a persones amb discapacitat intel·lectual a través dels seus serveis de jardineria; i la Fundació Joia, una entitat sense afany de lucre dedicada a la inserció social i laboral de persones amb trastorns de salut mental.

BANER_300X250

El Conseller Delegat de CeGe, Pere Tura, té clar que “més enllà de les accions mediambientals que son un eix bàsic en els productes i serveis de CeGe, és important que les empreses ens vinculem a projectes de territori, per retornar valor a la comunitat”.

Elisabetta Quarta Colosso, CEO de El Fil Verd, explica que aquest “és un projecte transformador que té a veure amb un nou concepte de ciutats biofíliques, que pot canviar l’enfocament sobre la vida urbana creant comunitats al voltant de persones, plantes i edificis”.

Per a Roser Ferré, directora de GSIS VERD, amb aquesta iniciativa “posem en valor les capacitats de persones amb discapacitat intel·lectual i entrem definitivament en un nou model de jardineria, que ens aportarà noves competències, ens permetrà créixer amb nous serveis i crear més i millors llocs de treball”.

Finalment, la directora tècnica de Fundació Joia, Inmaculada Pinar, explica “a través d’aquesta illa de natura i hort les persones podran treballar la recuperació de les seves capacitats i habilitats socials i serà una eina més que es suma per aconseguir la seva inserció social i laboral”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*