Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciDestacadesPatronal i sindicats acorden una millora salarial pel conveni col·lectiu d’acció social...

Patronal i sindicats acorden una millora salarial pel conveni col·lectiu d’acció social de més del 13% de mitjana fins al 2024

L’acord arriba després d’anys de congelació salarial i impactarà sobre més de 20.000 professionals del sector

firma conveni col·lectiu acció social
La firma arriba després de molts anys de congelació salarial // Foto: La Confederació

La Confederació, CCOO i UGT de Catalunya han arribat a un acord parcial del Conveni Col·lectiu de Catalunya d’acció social amb infants, joves, famílies i d’altres col·lectius, que inclou l’actualització de les taules salarials 2022, 2023 i 2024, una nova classificació professional i una previsió d’evolució de la massa salarial del conveni pels anys 2025 i 2026.

Aquesta actualització de les taules salarials arriba després d’anys de congelació salarial provocades per la manca de millores en el finançament estructural de les administracions en els serveis públics, i permetrà fer un pas endavant cap a l’equiparació salarial amb la funció pública.

anunci guies d'arrel

En matèria salarial, l’acord suposa un increment mitjà superior al 13% fins l’any 2024, amb pujades mitjanes de més del 15% en el cicle general (serveis d’atenció diürna) i de més del 8% en el cicle continuat (serveis residencials que funcionen 24 hores, 365 dies/any).

Per La Confederació, aquesta millora de les condicions salarials no només respon a la voluntat d’assimilar les retribucions del conveni català al conveni marc estatal, sinó també a la voluntat de fer un pas endavant cap a l’equiparació amb la funció pública. En paraules de Joan Muntané, President de la Comissió d’Acció Social de La Confederació “Estem parlant de serveis que són de responsabilitat pública i, per tant, aquest acord representa un salt qualitatiu per avançar cap a l’escenari d’equiparació de costos entre els serveis concertats i els de gestió directa, incloent les condicions salarials dels professionals. Encara estem lluny i cal seguir reivindicant davant l’administració pública aquesta equiparació. Està a les seves mans fer-ho possible”.

La Confederació insta a totes les administracions públiques, tant autonòmica com municipals, a incorporar els costos salarials que preveu aquest acord parcial en tots els instruments de finançament existents (concerts, gestions delegades, subvencions i licitacions) i reclama una modificació urgent de la Llei de Contractes del Sector Públic perquè els acords que s’assoleixin a la negociació col·lectiva sectorial puguin ser considerats causa de modificació del preu del contracte. Muntané afirma que “és una anomalia que havent assolit un acord en el marc del conveni col·lectiu, els òrgans de contractació no assumeixin els costos salarials corresponents en els contractes que té en curs. Això vol dir que els serveis entren en un clar desequilibri econòmic molt perjudicial i injust per a les entitats. Demanem el compromís de les administracions públiques, totes, per trobar els mecanismes oportuns per incorporar aquests costos”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content