Dissabte, 23 setembre 2023
IniciELECCIONS 28MLes persones amb discapacitat reclamen més presència i participació en la política...

Les persones amb discapacitat reclamen més presència i participació en la política local

El COCARMI ha elaborat una llista de 18 propostes coincidint amb l’inici de la campanya per les eleccions del 28M

cocarmi propostes politica local
Portada de les propostes electorals // Foto: Cocarmi

Coincidint amb l’inici de la campanya per a les eleccions municipals del 28 de maig, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, ha elaborat un llistat de 18 propostes en què reclama més presència del col·lectiu a les llistes electorals i en la gestió del dia a dia de les corporacions locals en la propera legislatura. En definitiva, busquen busquen una major participació i reconeixement social de les persones amb discapacitat, un col·lectiu que representa al voltant del 10% de la població.

ICF23_Baner Financament-300x600

“La societat no pot obviar un 10 per cent de la seva ciutadania, que té els mateixos drets que la resta de la població a participar en la vida política, tant durant els processos electorals com després, en el dia a dia de la gestió municipal”, assenyala la presidenta del COCARMI, Mercè Batlle. 

Batlle afegeix que les entitats locals “han d’incorporar de forma natural les necessitats específiques de suport i acompanyament de les persones amb discapacitat, cal que els nostres pobles i ciutats siguin accessibles, treballant en les barreres físiques però també socials, sensorials, comunicatives i cognitives, més tenint en compte que, amb l’envelliment de la població, serà un col·lectiu cada cop més nombrós que s’ha d’atendre.” 

Reclama, així mateix, que els municipis aprovin plans d’inclusió del col·lectiu a la comunitat que reconeguin els seus drets d’accés a tots els serveis, amb el suport i finançament necessari en cada cas.  

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La llista de peticions contempla adaptar la normativa local als mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, la creació d’un consell municipal de Persones amb Discapacitat i d’una regidoria específica, atenció social preferent a les persones amb discapacitat amb més necessitats de suport per a la seva autonomia personal, campanyes de sensibilització periòdiques perquè la ciutadania conegui la realitat dels seus veïns i veïnes amb discapacitat, plans específics de formació i ocupació, plans locals de promoció de l’accessibilitat i un fons contra l’exclusió social amb un mínim del 5% del total del pressupost municipal.

Les peticions que fa el COCARMI de cara a les properes eleccions municipals del 28 de maig, continuen amb la garantia en el compliment de les lleis en matèria d’igualtat d’oportunitats i accessibilitat per a les persones amb discapacitat en l’accés a les instal·lacions municipals culturals, esportives i d’oci de gestió o titularitat local, apostar per l’oci inclusiu, el temps lliure i el respir familiar i incorporar la perspectiva d’igualtat de gènere i discapacitat i promoció dels drets de les dones amb discapacitat. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content