El Parlament demana al Govern la creació d’unitats especialitzades en diagnòstic i tractament dels TEA

S’aprova una resolució que recull les demandes de la Federació Catalana d’Autisme

unitats especialitzades diagnostic tractament tea
La resolució es va aprovar al Parlament el passat 5 de juliol // Foto: Federació Catalana d’Autisme

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 5 de juliol una resolució que insta al Govern de la Generalitat la creació d’unitats de referència altament especialitzades en diagnòstic diferencial, atenció, investigació i docència en TEA als serveis de salut, recollint d’aquesta manera les demandes de la Federació Catalana d’Autisme, que durant els darrers mesos les havia fet arribar als diferents grups polítics catalans.

La resolució va ser presentada finalment pel grup de Catalunya Sí Que Es Pot i va comptar amb el suport de Junts pel Sí i el Partit Popular.

BANER_300X250

Segons apunta el text aprovat, aquestes unitats, hauran d’estar constituïdes per equips multidisciplinaris que treballin sota els criteris de les guies inte rnacionals de bones pràctiques i s’hauran de coordinar amb els diferents serveis d’atenció a la població infantil i juvenil del territori.  

A més de crear aquestes unitats, es demana elaborar una cartera de serveis que garanteixi la detecció, diagnòstic, atenció especialitzada i suport a les famílies, per a les quals es reclama, en el termini de sis mesos, la posada en marxa de programes Respir. Així mateix, s’insta a una prova pilot per a l’adaptació curricular de diversos graus mitjans de formació professional adreçats a alumnes que hagin aprovat l’ESO i incorporar l’alumnat amb TEA associat a discapacitat intel·lectual lleu o moderada al pla pilot dels Itineraris Formatius Específics (IFE).

Accelerar el cobrament de les prestacions econòmiques vinculades a la llei de promoció de l’autonomia i atenció a la dependència i revisar i actualitzar l’informe sobre El trastorn de l’espectre autista publicat el 2010 per l’Agència d’informació, avaluació i qualitat en salut són altres mesures incloses en la resolució.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*