Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciRECERCA I TECNOLOGIAPacients amb lesió medul·lar provaran un robot híbrid en unes setmanes per...

Pacients amb lesió medul·lar provaran un robot híbrid en unes setmanes per començar a caminar en el marc del projecte TAILOR

En el disseny hi han participat l’Hospital Nacional de Paraplègics, l’UPC el CSIC i l’Institut Guttmann

campanya 25N diba
robot híbrid pacients lesió medul·lar
Prova de l’exoesquelet ABLE en un pacient // Foto: UPC

Pacients amb lesió medul·lar de l’Hospital Nacional de Paraplègics de Toledo provaran, en unes setmanes, un robot híbrid per començar a caminar. El robot ha estat desenvolupat per aquest centre hospitalari, juntament amb la UPC, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut Guttmann de Barcelona, en el marc del projecte TAILOR. El nou sistema modular robòtic i neuroprotèsic integra l’estimulació elèctrica funcional en un exoesquelet per proporcionar els beneficis d’una teràpia híbrida a l’usuari. 

Aquesta fase d’experimentació, que també es farà en persones amb ictus a les instal·lacions de l’Institut Guttmann de Barcelona, es va aprovar en la reunió anual d’aquest consorci científic i tecnològic, que ha tingut lloc el passat 7 de febrer, a l’HNP, i en la qual científics i enginyers han compartit els avenços realitzats en el projecte. Dins d’aquests avenços s’ha presentat una nova neuropròtesi modular que aplicarà la tècnica d’estimulació elèctrica funcional.

La neuropròtesi anirà integrada en un exoesquelet anomenat ABLE per implementar una teràpia híbrida durant el procés de rehabilitació de la marxa del pacient. El projecte TAILOR també inclou la creació de simulacions de la biomecànica de la marxa. La idea és predir la configuració òptima del robot híbrid per a la rehabilitació personalitzada de cada usuari.

El projecte està finançat pel Pla Nacional d’R+D del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, el fons Europeu de Desenvolupament Regional i l’Agència Estatal d’Investigació, i integra tres subprojectes. L’HNP, centre que depèn del Servei de Salut de Castella-la Manxa, coordina el projecte global i lidera la primera de les tres parts de la iniciativa, en què també participa l’Institut Guttmann de Barcelona. La segona part del projecte és desenvolupada pel Grup de Neuro-Rehabilitació de l’Institut Cajal del CSIC, mentre que la tercera l’ha dut a terme el Laboratori d’Enginyeria Biomecànica (BIOMEC) de la UPC, on participa com a investigador principal i coordinador l’investigador Josep Maria Font.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content