Pablo Pineda: “Un futur inclusiu només es construeix integrant els valors humans en els algoritmes”

El primer diplomat europeu amb síndrome Down participa a un acte de Fundació Adecco

Francisco Mesonero y Pablo Pineda jornada adecco
Francisco Mesonero i Pablo Pineda durant la jornada // Foto: Fundació Adecco

El primer diplomat europeu amb síndrome de Down, Pablo Pineda, va sentenciar ahir que “un futur inclusiu només es construeix si integrem els valors humans en els algoritmes i no els biaixos que tan presents estan a la nostra societat. Som les persones les que hem d’abanderar el canvi, eradicant d’una vegada tots els estereotips i les etiquetes que tant estigmatitzen. El progrés d’una societat no es medeix únicament pels avenços tecnològics; si aquests no venen acompanyats d’inclusió, mai podrem parlar d’igualtat d’oportunitats ni de benestar social”.

Pineda va fer aquesta afirmació en el marc d’una jornada organitzada per la Fundació Adecco en la que grans empreses tecnològiques (IMB, EY, The Valley i Microsoft) van protagonitzar una taula de diàleg en que van donar a conèixer la seva visió com experts al voltant de l’impacte de la intel·ligència Artificial en la inclusió laboral.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Fundació Adecco va celebrar un acte sota el lema “Ara i en el futur lluitem contra les etiquetes”, en el que va presentar una novedosa campanya futurista protagonitzada per Pablo Pineda, en la que es mostra un futur empresarial -any 2050- en la que la tecnologia ha avançat, però utilitzant els mateixos biaixos que les persones, donant com a resultat uns processos de selecció tecnologitzats que obliden el més important: les capacitats i el talent de les persones.

Segons Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco: “la Intel·ligència Artificial té el poder d’accelerar el progrés humà i serà una aliada indiscutible en tots els àmbits, inclosos els Recursos Humans. No obstant això, és fonamental treballar des d’avui per assegurar que no incorpora els biaixos i prejudicis imperants en la societat; només així podrem garantir un futur inclusiu. les empreses travessem un procés de transformació, en el qual la Intel·ligència Artificial té molta presència en els processos de selecció, de manera que són els robots els que analitzen les candidatures, basant-se en els requisits del lloc. La qüestió és com programem aquests robots: si les persones seguim mantenint prejudicis i biaixos, per molt inconscients que siguin, els traslladarem a la tecnologia i aquesta serà discriminatòria “.

BANER_300X250

Per la seva banda, Blanca Gómez, professora de The Valley i experta de talent a Microsoft va comentar que “un bilió de persones té algun tipus de discapacitat al món. més enllà de la nostra responsabilitat de ser inclusius i valorar la diversitat, seria maldestre donar-li l’esquena a un 15% del talent. Actualment la IA està revolucionant el món de la captació de talent i la seva utilitat en “digerir” quantitats ingents d’informació i de detectar i predir patrons amb més precisió que les mateixes persones; serà de gran utilitat per a identificar, atraure i tenir cura del talent en general i el divers en particular”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*