Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSObert el termini perquè les persones amb discapacitat visual demanin el vot...

Obert el termini perquè les persones amb discapacitat visual demanin el vot en braille per les eleccions del 23J

Es pot sol·licitar des d’aquest dimarts i fins al 26 de juny

campanya 25N diba
vot en braille eleccions 23J
Una persona introduïnt el vot en una urna // Foto: Servimedia

Les persones cegues o amb una discapacitat visual del 33% o més que utilitzin el sistema braille poden sol·licitar des d’aquest dimarts i fins al 26 de juny el vot accessible per participar a les eleccions generals del proper 23 de juliol.

Aquest procediment permet, mitjançant etiquetes braille, identificar l’opció desitjada amb plena autonomia i amb la garantia del secret del sufragi.

cançons que acaben en fade out

El votant, prèvia identificació, recollirà a la seva mesa electoral el “kit de vot accessible”. És un maletí que conté les paperetes normalitzades de votació per al Congrés dels Diputats, cadascuna dins un sobre etiquetatge en braille amb el nom de la candidatura.

Un cop seleccionat el sobre que es vulgui, el votant extraurà la papereta i la introduirà al sobre normalitzat. Pel que fa a la papereta del Senat, aquesta va dins una plantilla especial marcada en braille, que permet al votant assenyalar amb un bolígraf fins a tres candidats; després d’això, s’ha de retirar la papereta de l’interior de la plantilla i introduir-la al sobre normalitzat corresponent.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Tots dos sobres normalitzats seran lliurats pel votant al president de la mesa perquè l’introdueixi a l’urna, o bé el mateix ho podrà fer directament.

La sol·licitud del vot accessible s’ha de fer a través del telèfon del Ministeri de l’Interior 900 150 000, en horari de 9 a 17.30 (de dilluns a divendres) i dissabtes de 9 a 14 hores.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content