Diumenge, 24 setembre 2023
IniciDRETSLa nova normativa de terrasses farà més accessible l’avinguda Diagonal de Barcelona

La nova normativa de terrasses farà més accessible l’avinguda Diagonal de Barcelona

avinguda diagonal barcelona
La nova normativa dóna prioritat als vianants // Foto: Imatge cedida per Ajuntament de Barcelona

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona del passat dijous 25 de febrer va aprovar definitivament l’Ordenació Singular de Terrasses de l’avinguda Diagonal, que regula la implantació d’aquesta activitat en el tram recentment remodelat entre la plaça Francesc Macià i passeig de Gràcia.

ICF23_Baner Financament-300x600

La normativa estableix els criteris d’ordenació de les terrasses que es podran instal·lar en les voreres sorgides de la nova reurbanització de l’avinguda, i preveu fer-les compatibles amb el gaudi de l’espai públic per part dels veïns i veïnes. En aquest sentit, es preveu que les taules i cadires ocupin un màxim del 2% de l’espai total de les voreres.

La regulació contempla una sola filera de taules per garantir la fluïdesa de pas dels vianants. A més, es fixa un espai de pas lliure mínim entre la façana i les terrasses de 4,50 m i, a la part de la calçada, es deixa una franja de seguretat de 80 cm per poder accedir a l’aparcament. A més, es proposa que no hi hagi jardineres ni mampares per tal de millorar la percepció d’amplitud de l’avinguda i el caràcter públic de l’espai.

La regulació preveu una instal·lació màxima de 173 taules. D’aquesta manera, es reserva la majoria de superfície per al pas de vianants. Quant al mobiliari, s’admetran taules, cadires i para-sols, i no es permetrà cap altre element auxiliar.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Amb tots aquests criteris, l’ordenació singular pretén: garantir el gaudi de les visuals, tant pel que fa a la perspectiva com pel que fa la visió de les façanes, amb especial consideració per als edificis catalogats; garantir el flux creixent de vianants i el gaudi de les persones a l’espai públic; procurar una tranquil·litat visual i un endreçament global; Respectar-ne l’ús com a via de comunicació i transport; evitar la sobrecàrrega d’usos, sobretot en els àmbits d’especial afluència; atendre els espais d’estada i trobada; garantir la visió i l’accés als edificis d’ús públic; i vetllar pel manteniment de l’espai públic lliure, resultat de la recent remodelació.

Font: IMD Barcelona

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

3 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content