Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciDestacadesEl COCARMI reclama a Dolors Bassa la constitució del Consell de la Discapacitat...

El COCARMI reclama a Dolors Bassa la constitució del Consell de la Discapacitat de Catalunya

reunió cocarmi i dolors bassa
Trobada del COCARMI amb la consellera Dolors Bassa // Foto: Imatge cedida per COCARMI

El Comitè Català de Representats de Persones amb Discapacitat (COCARMI), que representa a més de 700 entitats catalanes, va demanar a la reunió que va mantenir el passat 4 de març amb la consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, la convocatòria urgent del Consell de la Discapacitat de Cataluna (CODISCAT), l’organisme que ha de ser el punt de trobada de reconstrucció dels drets de les persones amb discapacitat i les seves necessitats, i que ara fa un any va ser aprovat.

Aquesta demanda del COCARMI va anar unida amb l’exigència que les polítiques destinades a les persones amb discapacitat siguin una prioritat del Govern durant la present legislatura. En aquest sentit, els representants de les 10 principals federacions del col·lectiu de la discapacitat a Catalunya que van estar presents a la trobada, li van traslladar a la consellera que també era necessari aprovar una Llei Catalana de Drets de les Persones amb Discapacitat; revisar l’actual model de copagament de serveis perquè sigui més just i equitatiu; augmentar les partides pressupostàries a ajudes tècniques que faciliten l’autonomia personal; i revisar el catàleg d’ajuts.

Banner 300x250px EnBucle3

Durant la reunió el COCARMI va expressar a la nova titular de la conselleria el seu malestar per no destacar cap política per a persones amb discapacitat, un col·lectiu format per més de mig milió de persones, durant la seva recent compareixença davant la comissió d’Afers Socials i Famílies. Sobre aquest aspecte el president de l’entitat, Antonio Guillén va manifestar que “ens preocupa que Dolors Bassa no parlés en cap moment de les persones amb discapacitat, quan som un col·lectiu format per més de 500.000 persones i en els últims anys hem patit de manera sagnant els efectes de la crisi i les retallades del pressupost públic”.

Els representants del COCARMI van aprofitar també la reunió per demanar a Dolors Bassa que fes complir la llei que obliga a les empreses a reservar el 2 per cent dels llocs de treball a persones amb discapacitat, així com destinar més recursos per a polítiques actives d’ocupació i per fomentar la inserció de les persones amb discapacitat tant en l’empresa ordinària com en els centres especials de treball (CET).

Finalment en l’apartat de l’accessibilitat el col·lectiu de les persones amb discapacitat va reclamar a la consellera el desenvolupament de la Llei d’Accessibilitat i li van proposar la creació d’un Fons Català per a la Promoció de l’Accessibilitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

14 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content