Dilluns, 6 desembre 2021
IniciNou protocol per permetre a les persones amb discapacitat l’ús dels passos...
Array

Nou protocol per permetre a les persones amb discapacitat l’ús dels passos a nivell en les estacions de Rodalies

Es canviarà la senyalització i s'obligarà als trens a reduir la velocitat

passos a nivell estacions rodalies
Pas a nivell a l’estació de Sant Feliu del Llobregat // Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Renfe i Adif han treballat en la creació d’un nou protocol de circulació que obligarà els trens a reduir la velocitat al seu pas per les estacions que no tinguin mesures d’accessibilitat i d’aquesta manera permetre l’ús dels passos a nivell entre les andanes a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta adaptació del protocol s’ha produït com a resposta a la petició feta pels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet del Vallès que havien demanat una solució urgent a la pèrdua d’accessibilitat que havia provocat el tancament d’aquests passos en les estacions d’aquestes poblacions en aplicació del Reial Decret  929/2020 sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviàries.

fiare banca etica crowdfunding

Amb aquesta mesura es disminueix l’actual categoria de risc de la passarel·la de “alt” a “moderat”, i permet mantenir-la aplicant sense contradir la normativa vigent en aquest àmbit.

Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu del Llobregat, un dels municipis afectats, ha expressat la satisfacció per la decisió presa afirmant que “la solució que ens aporta Renfe i Adif de poder disminuir la velocitat dels trens i poder senyalitzar aquest pas que passa a ser ‘moderat’ en la seva perillositat ens sembla factible i satisfactori en certa manera perquè suposarà que, amb precaució, qualsevol persona pugui creuar per aquest pas entre vies”. 

Tot i així, Muñoz també recorda la provisionalitat d’aquesta solució “entenent que és transitòria, ja que la nostra solució definitiva a l’accessibilitat és l’inici de les obres de soterrament, la construcció de l’estació provisional que ja serà plenament accessible per ambdues bandes i el futur després del soterrament de les vies del tren amb l’estació plenament acabada i accessible”. 

Ara, com han confirmat fonts de Renfe, “restem a l’espera de la data exacta d’implementació del nou protocol, que es realitzarà quan Adif realitzi el canvi de la senyalització actual, que passarà de prohibir el pas a recomanar un creuament amb precaució”.

Cal recordar que a més dels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet del Vallès, la setmana passada el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, es va adreçar per carta al secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, per a reclamar una solució urgent a les afectacions en l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda que s’està produint en diverses estacions de Rodalies a causa del tancament dels passos a nivell.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES