Dijous, 2 desembre 2021
IniciDestacadesNomés el 24,3% de les persones amb discapacitat a Catalunya tenen un...

Només el 24,3% de les persones amb discapacitat a Catalunya tenen un lloc de treball

infografia situació treball persones discapacitat espanya
Infografia de la situació de laboral de les persones amb discapacitat // Font: Odismet

La taxa d’activitat de les persones amb discapacitat és del 35,9 per cent a Catalunya, dos punts més que a Espanya. Quant a l’ocupació, és del 24,3 per cent a Catalunya (del 23,4 per cent a Espanya). L’any passat es van fer a Catalunya 13.730 contractes específics a persones amb discapacitat, el 75 per cent dels quals tenia caràcter temporal. D’aquests, 8.647 es van fer a través de Centres Especials de treball (CETs), dels quals el 89 per cent tenia caràcter temporal.

Aquestes xifres, que posen de relleu que només una de cada quatre persones amb discapacitat està actualment ocupada a Espanya. es desprenen del segon Informe de l’Observatori sobre discapacitat i mercat del treball de la Fundació ONCE (ODISMET). Unes xifres encara més preocupants si tenim en compte que la taxa d’ocupació de les persones sense discapacitat arriba al 60,9% en el conjunt de l’Estat, sent la seva taxa d’atur 9 punts inferior a la del col·lectiu de les persones amb discapacitat.

fiare banca etica crowdfunding

D’altra banda, les dones amb discapacitat pateixen doble discriminació, amb una taxa d’ocupació encara menor, un 22,8 per cent. Cal recordar, en aquest punt, que el 17,8 per cent de les dones amb discapacitat que viuen en l’àmbit rural són a Catalunya (un percentatge superior al d’homes amb discapacitat).

Quant als joves, la taxa d’ocupació és de tan sols el 9,2 per cent. En l’informe es comprova que, tot i no ser una solució infal·lible, la formació és fonamental per accedir a un lloc de treball, ja que a major grau de formació, es registren millors nivells d’ocupació. Segons dades de 2015, el 48,1 per cent de persones amb discapacitat a Catalunya tenia estudis secundaris de primera etapa i el 23,4 per cent estudis de primària o inferiors.

Informes com els d’Odismet són de gran valor perquè ajuden a situar, amb xifres, la situació real de les persones amb discapacitat . Precisament, l’article 31 de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat obliga a recopilar informació estadística que permeti formular i aplicar polítiques específiques per al col·lectiu.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES